tisdag, juni 28, 2005

Nu har det hänt!

Jag har läst Expressen. Det är en sensation som inträffar högst någon gång varje år. Samma sak gäller för Aftonbladet.

Nu hittade jag ett kvarglömt exemplar efter mina midsommargäster, när jag städade. På väg till påsen för pappersinsamlingen (Återbruk - det enda dessa publikationer duger till) tänkte jag att jag kunde ge den en chans och satte mig att läsa. Det var midsommardagens nummer.

"Sexbilderna vi ångrar", "Bruces vilda midsommarfest", "Medlen som fungera mot baksmälla", var tidningens uppfattning om vad som var angeläget att berätta om på första sidan.

Den "vilda midsommarfesten" visade sig vara ett rätt idylliskt bildreportage med smygbilder på Bruce Springsteen. Han promenerade på stan, fotograferade till familjealbumet, åt sill, vinkade från en båt och tog en tupplur i solen innan sängdags. Väldigt vad det går vilt till i de där kretsarna!

Linda Skugge blajar, och går igenom en del smaskiga dokusåpadeltagares ojanden och stönanden av olika anledningar. Mest gör hon det för att minsann knäppa kändisarna på näsan för att de klagar över att de blir så utnyttjade av pressen. "Kändisarna njuter av att synas".
Hm....
Och Linda med kolleger njuter av att skriva om det. Av "allmänintresse" förstås.

Sen får vi veta att Madeleines väninna är gravid. Jisses - vilken fullständigt oväntad och unik händelse.

Super-recepten på att piggna till efter en blöt midsommarafton, visade sig vara gammal skåpmat. Vitlök i mjölk, citron i armhålan, häxblandning etc. i all oändlighet. Inget nytt och inget som hjälper. Det enda seriösa inslaget i det heluppslagsstora reportaget var slutorden: "Glöm inte att dricka vatten". Revolutionerande råd.

Sen ledsnade jag. Insåg att inget har förändrats. Kvällstidningarna är samma skräp som vanligt. Är det verkligen journalister som skriver? Eller är det nåt tjusigt mediapack, som driver med dig. Och tjänar pengar på skiten!

Det finns säkert människor i det här landet, som bildar hela sin världsuppfattning på det som skrivs i Expressen och Aftonbladet. Stackars satar! De missar ju livet.

3 kommentarer:

Magnus sa...

Japp lika bra att hålla sig undan! :)

Bert Bodin sa...

Vadå - från livet?

Anonym sa...

Mainstream-musik, Hollywoodfilm och renommerade kvällsblaskor, det är samma sak överallt; bara det lättsmälta flyter upp till ytan. resten som pengastinna moguler inte satt sina vampyrkäftar i får kämpa under ytan. bara att ta det man behöver och promenera vidare.