torsdag, juli 14, 2005

Svaga i anden

SR:s mediemagasin Vår grundade mening, hade idag inslag om hur den religiösa högern (här menar jag både den som finns i USA och den som representeras av religiösa fundamentalister av alla slag) mer och mer påverkar vårt medieutbud.

I programmet intervjuades bl.a. en representant från en muslimsk församling i London, som på fullt allvar tyckte att yttrandefriheten hade en gräns. Den gränsen går, enligt honom, vid kritik av trosuppfattningar. Man bör inte ifrågasätta sanningen.

Medier i USA har, enligt uppgifter i programmet, börjat anpassa sitt utbud "eftersom man får så många arga mail" när man kritiserar eller ifrågasätter religiösa yttringar.

Jag tycker det luktar fascism.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig. Två - är vi en trosuppfattning då, eller hur många måste man vara.
Märkligt fenomen igentligen, samtidigt som de är emot yttrandefriheten anser de sig oftast ha särskilda skäl att bryta mot de få inskränkningar som finns, exempelvis diskrimineringslagarna.

Magnus sa...

det känns som att USAs media trotts allt är bättre på att granska än våran egen... hur många svenskar stod inte förvånade över att GWB van valet? mestadels på den mycket dåliga svenska förklaringen av USA som ett land som styrs av religösa fanatiker...