måndag, september 05, 2005

Hemmablind


Ibland hajar man till.

Till exempel, när jag slår upp pålitliga tidningen Vi:s septembernummer. Där får jag läsa att vi får storfrämmande. Inte för att jag visste att jazztrumpetaren Tomasz Stanko tillhörde den kategorin, men man lär sig ju. 10 september är han här. Dagen efter i Haparanda. Han kommer att spela med ett av Sveriges bästa storband - Norrbotten Big Band, under ledning av Tim Hagan, också han en av jazzens stora trumpetare. Tim är konstnärlig ledare för bandet, bor i New York och pendlar till Luleå.

Jag skäms lite, eftersom jag är notoriskt dålig på att utnyttja det enorma utbud på kulturens område som den här stan bjuder på. Och man kan heller inte klaga på informationen. Kommunens hemsida måste vara en av de bättre i landet. Här hittar man allt man behöver veta. Kulturen inkluderad. Lovar bättring.

Johan Norborg beklagar i sin artikel i Vi att man inte får kallortstillägg (?!!) för att besöka konserten. Han tycker det är lite långt från huvudstaden till Luleå. Men han erkänner också att det är nyttigt att ibland känna sig lite avsides på Hornsgatan (på Söder i Stockholm).

Hmpfr, säger jag och påminner om alla besök som vi från den största delen av landet (85% av Sveriges befolkning bor inte i Stockholm!) gör till evenemang och teatrar i huvudstaden. Sanningen är nog den att vi bekostar en icke föraktlig del av kulturlivet där. Där har du ditt "kallortsbidrag" Johan. Kanske dags att återgälda!

Men förresten..... Herr Stanko har nedlåtit sig att dra två extraföreställningar på Fasching den 12 och 13 september. Det ligger väl i dina krokar?

Inga kommentarer: