tisdag, september 13, 2005

Polis, polis på nya vis

Vem vill bli polis?

Polisyrket är svårt. Det är nog inget att tvivla om. Svårt och pressande. En ständig balansgång. Snäll eller hård. Mjuk eller våldsam. Samtidigt måste alla vägra acceptera annat än att de regler och lagar som finns också följs. Och att säga ifrån, när reglerna bryts.

Underbemanning hävdas från polishåll.

Visst undrar man, när tidningarna nästan dagligen fylls av historier där allmänheten försökt få hjälp, men nekats. Eller där polisen alltid ligger steget efter buset.

Ibland hettar det till. Som i Södertälje härom kvällen. Plötsligt fanns massor av resurser. Och då klagas det också!

Det kan inte vara lätt att jobba när allt man gör är fel.

Här i stan inträffade natten till lördag en obehaglig händelse. Fem, sex ungdomar gav sig på helt vanliga människor som råkade vistas ute vid midnatt. Sju personer blev misshandlade längs Storgatan. Det talas om att ungdomarna löpte amok. Helt oprovocerade. Bränsle från någon undanskymd del av reptilhjärnan, satte igång händelserna. Möjligen stärkta av någon typ berusningsmedel, och förmodligen ett och annat dataspel. Inga poliser till hands.

Bevakningskameror har diskuterats kring nattöppna restauranger. Men det drar ut på tiden och effekterna är omtvistade. Nu vill kommunen dessutom sätta in bevakningsföretag, jämsides med poliserna.

Själv är jag ingen polisivrare, men börjar snart tappa tron på andra mjukare medel. Det betyder inte att långsiktigt arbete från andra samhällsinstanser får avstanna.

Det som polisen måste börja med, är att ställa höga krav på politikerna. Och höga krav på de som utbildas till poliser. De som söker måste få klart för sig att jobbet skall göras på allt annat än vanliga kontorstider. Detta måste vara klart för aspiranterna redan från början. Ständig uppföljning och utveckling av varje individ, kräver pengar. Och det måste få kosta.

Min uppfattning är att slentrian och gamla strukturer har vuxit fast i väggarna hos polisväsendet. Där finns säkert pengar att hämta genom att bryta upp, tänka nytt och genomföra förändringar. Men det kräver konsekventa chefer, som kan förmedla arbetsglädje, vilja och lite jäklar anamma.

Och en statushöjning av polisyrket kommer på köpet.

Inga kommentarer: