onsdag, mars 08, 2006

Jag - En majoritet

90 procent av alla bilförare tycker att de kör bättre än alla andra. Detta enligt en undersökning som redovisades tidigare i veckan.

Och visst hör jag dit. Ja, inte till "alla andra", utan till de andra, om du förstår vad jag menar. Elisabet lockade mig till att skriva nedanstående som kommentar hos henne.

Jo, min mamma säger att jag kör bättre än andra.

Skämt åsido. 6 års långpendlande till Arvidsjaur, 16 mil enkel väg, har väl gett mig en del erfarenheter, både om mig själv och andra.

Jag har fått ta hänsyn till både renar och älgar och utvecklat en särskild "viltblick". Ser djur vid vägkanten betydligt tidigare än min sambo gör, t.ex.

Har voltat ner i ett dike, så att bilen fick repareras för 58 000:-

Så efter det kan jag nog säga att jag har stort A i landsvägskörning.

Ingen har klagat på min stadskörning heller. De enda tillbuden är att en man i A-jaur genade över en korsning och körde in i bakre kofångaren utan skador. Men det var vanligt i just det samhället att man genade.

Ett andra tillbud skedde nere i vårt underjordsgarage, där nerfarten svänger 80 grader. En gång kom en vespa i 50 km/tim runt hörnet. Han blev mer omskakad än jag.

Och en sak säger jag. Om genomsnittsvespatören börjar köra bil, enligt samma "regler" som de kör vespa (detsamma gäller förresten cyklister också)...

.... Då gäller det att hålla sig hemma!


Inga kommentarer: