torsdag, juni 29, 2006

Så har midsommar varit...

... och farit. Med finväder och go'mat, och vänner, både gamla och nya. Lite trött har man väl också varit, av någon anledning. I alla fall en morgon.



För vår del firades den ute vid havet. Inte i egna stugan, utan i nära vänners. Det var skönt att åka bort och gästa andra, för en gångs skull. Den goda maten hjälptes vi åt med. Det var så att säga knytkalas, med spikad meny. Ja, vad man lagade var en överraskning, men att man skulle stå för t.ex. lunch och förrätt en dag och huvudrätt den andra; det visste man.

Lunchen blev förstås sill och färskpotatis. Vad annars?

Förrätten på midsommaraftonen plankade jag från Magnus och gjorde om lite. Mest för att jag inte fick den lika snygg, som på hans bild. Jag lade dessutom till lite ruccola och en balsamicoreduktion.









Huvudrätten, som värdparet stod för, var grillat, urgott. Hemlig marinad och ljuvlig sås.

Sedan blev det dessert. Gissa om det var jordgubbar, eller....?



Natten blev lång, eller kort, eller hur man nu skall se det. Whiskyn hos en granne blev i alla fall sen. Övriga kommentarer onödiga.



Midsommardagens middag blev av lite enklare sort, där jag gjorde en cashewtäckt laxfile på bädd av citronmarinerade solrosskott, ruccola och tryffelpotatis.
Jag säger inget mer.

Vinerna var i alla sammanhang välpassande. Men namnen glömda.

Inga kommentarer: