måndag, februari 26, 2007

Ursäkta en okunnigs undran

En ung man blir "inbjuden" till en bekants lägenhet. Under vilken förespegling vet jag inte. Där väntar ett gäng grabbar, som börjar misshandla honom på olika sätt. Han slås med batong, han torteras med elpistol mot könsorganet, han avtvingas sitt bankomakort och kod, varefter några åker och tar ut pengar på hans konto. Pengarna skall anses som ett slags skadestånd, för en våldtäkt grabben påstås ha utfört. (Våldtäktsoffret har bekräftat att inget sådan har hänt.) Pengar hämtas ut i omgångar, eftersom det inte går att ta ut så stora belopp åt gången.

Fler män samlas/kallas till lägenheten. Av en "ledare" erbjuds en att knäcka knäna, en annan erbjuds att slå av näsbenet på killen. Han missar och slår handen i golvet och stampar då på killens huvud istället. Offret är medvetslöst. Misshandeln har pågått i över en timme.

Då lägenheten och männen stått under bevakning från polis en tid, kan de rätt så snabbt gripas. Bland annat har deras telefoner avlyssnats. De häktas och åtalas för grovt rån och grov misshandel. Sammanlagt 7 personer. Det anses att samtliga medverkande är skyldiga.

Efter rättegång släpps alla fria i avvaktan på dom. Att de släpps anses bero på att rätten inte kommer att anse att misshandeln är grov. "Jubel utbröt då tingsrätten försatte de sju männen på fri fot", enligt NSD.

Vad är det för fel på juridiken?
Och vad är grovt?


Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: