lördag, april 07, 2007

Långfredag - Men kortlördag

Inte klokt. Påskaftonen avverkad redan. Och nu ligger jag i sängen igen och läser bloggar. Känner mig inte helt okej, även om jag är feberfri. Huvudet värker, halsen är hes. Inte en enda whisky, inte ett enda vinglas har slunkit ner.

Hupp! Det tänkte jag inte på. Kanske är det där felet sitter.

Nej - sanningen är den att jag en gång i min ungdom råkade gå på en födelsedagsfest, när jag var förkyld. För att klara det käkade jag Alvedon. Den aktiva substansen i Alvedon, Panodil, med flera febernedsättande preparat är paracetamol. Den substansen är inte så god vän med alkohol.

Mitt i kalaset blev jag häftigt illamående. Och sedan fick jag en "ångestattack" av något slag. Där låg jag på en säng och var livrädd. För vad vet jag inte, men jag minns att jag bara grät och grät, stort och generöst inför alla kända och okända gäster. Ingen förstod något. Allra minst jag.

Senare gick vi ut på krogen, allihop. Isvatten blev drycken för kvällen, och jag var som vanligt igen. Men med en ny och skrämmande erfarenhet.
---

Som du förstår har jag haft en bra dag idag i alla fall. Men jag valde att dra mig tillbaka rätt tidigt. Hoppas på en piggare dag imorgon.

*****

Inga kommentarer: