fredag, maj 18, 2007

"Hi Bert, how're you doin'..."

... och jag tappar helt koncepterna där jag står i kassan på Clas Ohlson och skall knappa in kortkoden. Och naturligtvis blir det fel.
- Ja, så där blir det, när vackra flickor kommer och stör, säger kassakillen.
- Haha, jo.
Det är C, som jag inte sett, eller träffat på länge. Mörkögd spanjorska, med glimten i ögat och perfekt engelska. Vad annars. Hon undervisar ju på universitetet i Barcelona i vanliga fall.

Så står vi där och pratar och hindrar andra kunder vid varubandet och min superförpackning med arbetshandskar och hennes batterier och nya städmopp snurrar på och blandar sig med nästkommande kunds stegmätare, CD-romskivor och vinkelhake.
- My best to B (hennes pojkvän), säger jag, för jag måste rusa vidare. Det skall handlas lite kompletteringar till helgens mat, innan jag kan ta bilen ut till stugan och den väntande middagen där.

Sedan träffas vi i kön på Konsum också, men har lärt oss att inte stå ivägen, den här gången.
- For how long will you stay this time, frågar jag.
- Another two weeks from now.
- Well, let's arrange something.
- Sure. We're free most of the time.

Och så skiljs vi igen och jag tänker, att nu måste det bli av att bjuda ut dem till stugan på en middagshelg.

C och B är långpendlare och bor tidvis i Luleå, tidvis i Uppsala, Belfast och Barcelona. C jobbar dessutom i Falun ibland. Inte lätt att fånga sådant umgänge.

Jag går vidare i mina ärenden. Men snart är jag klar och tar bilen ut till skogen igen. Sol, vind, fågelsång. De två första svalorna sveper skickligt förbi mitt framför bilen, farligt nära. En svala gör ingen sommar - men två.

Kanske.

Ikväll är jag gäst hemma. Drink före maten serveras nästan genast, när jag sjunker ihop i soffan. Den goda laxen under knäckigt cashewtäcke smakar fint, lite senare.

Bestulen på min dagliga slummer, blir jag skönt dåsig av vinet.

Kvällen blir tidig, trots att det är den första, riktigt ljusa, med klar luft och solen bara en liten bit under horisonten, så här års.

Rödvingen sjunger.

*****


Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: