söndag, januari 20, 2008

Slöare än slött

Inte ett skapandes grand. Så har tillvaron sett ut i helgen. Lördag förmiddag bar det iväg till skogs. En brasa i kaminen, en bra bok, ett ursvårt korsord (jag löser inga andra), god mat, en smula TV och god sömn.

I morse vaknade jag tio i sju och slog på radion. Hörde inledningen på väderrapporten, men somnade om till nyheterna. Vaknade till då och då under förmiddagen. Det var inte min frukosttur så jag brydde mig inte om omvärlden. Men mellan klockan nio och halv tio höll jag mig vaken och undrande återigen. Gomorron Världen i P1 hade ett t j u g o f e m minuter långt inslag om presidentkandidatvalen i USA. Det var McCain hit, Huckabee dit, Clinton på snedden och Obama på tvären och några till. Alla följda av SR:s troligen välbetalda korrespondenter. Alltså! Jag undrar: Vem bryr sig?!!! Och hur skall det inte bli när superdupertisdagen inträffar. När massor av stater skall göra sitt val.

Sker samma bevakning i Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike med flera länder. Jag menar toppas även där nyhetssändningarna av illtjutande presidentkandidatsfans. Det låter som Idolpubliken, så fort någon öppnar munnen.

Frukost vid halv tio. Sedan ut i terrängen. Det har snöat i helgen. Snö och plusgrader innebär att två dygns snöande resulterar i tändsticksaskshöga plogvallar. Blåbärsriset står ännu ovanför snötäcket och fryser. På havet ligger snön och skvalpar i vatten. Uselt!

Nu får det lov att bli någon ordning på torpet.
En rejäl vinter.
Ett nytt jobb.






Det har snöat i två dygn!

*****


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: