söndag, april 13, 2008

Denna märkliga vinter

Mitten av april och det är full vinter. Nåja, lite takdropp finns det allt, eftersom solen på dessa breddgrader är väldigt stark så här års. Men snön ligger tjock. Havsisarna likaså. Så mycket som det har snöat i slutet av mars och hittills i april, har det väl aldrig snöat på hela vintern.

Jag hade gärna haft dessa snömängder i november december, istället för nu. I julas hade vi nästan inget. I januari slaskade det. I februari var det alldeles för varmt och regnade från och till.

Vintern kom sent i år. Det har den gjort ett antal år i rad nu, har jag en känsla av. Jag gillar vinter. Snövinter. Men helst skall den följa tidtabellen. Till Valborgsmässoafton skall det gärna vara borta. Det är dryga två veckor dit, så det skall rekordvärme till om det skall hända något. Tills vidare får man väl njuta av vårvintern. Skidåkning är inga problem. Det är bara det att nu skall egentligen cykeln fram.

Nu har de lovat snö igen. Mycket snö. SMHI går ut med varning. Mellan två och tre decimeter skall dråsa ner ikväll och i natt, sägs det. Till ingen nytta alls, eftersom värme väntas nästa helg.Är det månne våren, som tränger sig på?

Bilden klickbar för bättre närvarokänsla.


*****

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: