lördag, maj 10, 2008

Brytningstid

Skotta snö!?? Jo, för precis utanför mitt bloggarfönster finns en stor snöhög. Hopskottad av traktorn som plogar vår infart. Men med några raska spadtag (sisådär 573 stycken), så är den snart ett minne blott. Koltrast och svartvit flugsnappare ackompanjerar.

Jag gillar den här tiden på året. Det här är vår i Norrbotten. Vårvintern är skön på sitt sätt med skidåkning på havsisar och i fjäll. Men sen säger det pang, och så är barmarkssäsongen ett faktum. Bakom en sten i skogen, precis där vi för två veckor sedan gled in på vår tomt på skidor efter en tur i skogen, står nu några jungfruligt snövita krokus. Precis i det före detta skidspåret. Förmodligen växer de under snön och är mer eller mindre färdiga, när snön väl smälter.

Planterat har jag också gjort. Krypvide vid en vägkant. Stora gröna vida kuddar utlovas. Jaha - Bara att vänta och se. En djävulsspirea har också fått plats, där en gammal rosbuske tidigare tappat lusten. Rädisor och rödbetor har också påbörjat sin groningsprocess.

"Gräsmattan" är på sina ställen lite för blöt och har inte fått sin genomkamning ännu. Gödslad är den dock här och där. Med svartkorn (inte Blåkorn). Kallas även poronpixit.

Det blir säkert skitfint, vad det lider.





Skärgårdsvår

*****


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: