fredag, juli 04, 2008

Storebror

Idag har det protesterats igen. Från breda folklager, från näringsliv, från juristhåll, ja till och med inifrån de borgerliga partierna. Centeruppropet kan mera liknas vid ett Centeruppror. Med rätta!

Statsministern tycker att vi skall "coola" ner oss och visar en arrogans som hade han gått i skola hos både Persson och Bildt. Och det har han ju i och för sig gjort i praktiken. Läraktig har han varit. Och min redan från tidernas begynnelse avoghet mot allt vad högerpolitik heter (från vilket håll den än kommer) förstärks dag för dag.

Hela FRA-frågan är så urbota dum att man undrar om det är intelligenta människor som röstat fram den. Här har tydligen partipiskan vinit (heter det så?) så hårt att vanligt logiskt tänkande har piskats ur varje partirepresentant.

Vem har då hållit i piskan?

Normalt är jag inte konspiratoriskt lagd. Men nu börjar jag nästan tro att det är någon utrikes makt som utövar påtryckningar. Och vilken kan det då vara, annat än Storebror i väster. De kan ju göra ingripanden till och med på Bromma flygplats och förpassa svenskar till tortyrfängelser i Egypten, utan att vi ingriper, så varför inte skapa våra lagar också?

Sveriges regering har då inte lyckats övertyga mig om lagens förträfflighet. Pedagogiken saknas. Och jag tycker att i en fråga där uppenbarligen så många har samma tvivel som jag, bör ett sådant beslut inte kunna fattas. I demokratier måste “folket” förstå vad det handlar om. Särskilt när ämnet så tydligt handlar om vanliga människors privata göranden och låtanden. Där har regeringen misslyckats kapitalt med att förklara lagens berättigande.

Från Olofsson och Björklund hörs inte ett skvatt. Som småsyskon håller de sig i bakgrunden och stirrar bara storögt på.

Låt oss se till att FRA-lagen ligger som en snara kring regeringens hals, hänger som en kvarnsten, sitter gjuten som en betongklump runt fötterna och så småningom sänks i närmaste Nybrovik.


*****



Gabrielle har också skrivit om detta.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: