tisdag, december 02, 2008

Grönköping

Stor humor. Sveriges Riksdag har gjort en upphandling av teletjänster. Som mobiloperatör valdes Telenor. Vårt broderfolks stolta bolag. Riksdagsmännen skall alltså ringa norskt.

Nu är det bara det att inköpsspecialisterna i hufvudstaden glömde en sak. Förblindade av sin inskränkta lilla värld, där blickarna sällan når utanför stadsmuren. Telenor har ingen täckning i delar av Norrlands inland. Och säkert heller inte överallt i Götalands nedstormade skogar. Nähäpp. Så nu har man fått göra en speciallösning för riksdagsmännen som råkar bo på den plats de fått sitt mandat ifrån. Telenors abonnemang kan gå över Telias nät!!! Åhå. Undrar vad det kostar?

Men jag har nu fattat hur det ligger till. Riksdagen har förstås velat visa sin goda vilja, så här i tider när Norges flygvapen är ute och shoppar flygplan. Avtalet med Telenor var ett så kallat motköp. Där har vi det. Men ack.... JAS-affären gick ju i stöpet härom dagen.

Hörru riksdagsinköpschefen! Ring mig nästa gång du skall ha något. Då kan du få goda råd om hur vardagen fungerar för 80% av Sveriges befolkning.

Jag har täckning.

*****



Historien om Riksdagens inköpsflopp hittade jag hos Lasse. Som hittat den i min lokaltidning NSD. Han är vidsynt, han Lasse. Trots sin bostadsort.

Inga kommentarer: