fredag, december 19, 2008

Helg i stan...

.. med jobb. Jo, jag jobbar lördag. Det gör jag normalt inte, eftersom min avdelning inte är öppen på lördagar. Men två-tre gånger varje höst och vår blir man kallad. Till privatavdelningen. Jag kan inte säga att jag känner mig särskilt bekväm i situationen. Mina kunskaper räcker inte till. Känner inte att jag bidrar, även om jag gör så gott jag kan.

Men det är bara fyra timmar lördagsjobb.

Och efter det.... Då blir det paus i några timmar. Två och en halv, närmare bestämt. Sedan följer årets julfest. Den är känd. Beryktad. Alltid omtalad. Där händer tydligen alltid en massa saker. Bara positiva. Jag vet inte, eftersom det här är första julfesten som jag är med om i det här företaget.

Det låter ju bra. Trevligt.

Men oj, vad det har spekulerats. Festen är nämligen en väl förborgad hemlighet. Ingen vet var. Ingen vet vad. Det enda vi vet är att vi skall finnas på plats på jobbet kl 17.00. Senast! Gärna 16.30. Iklädd varma kläder för utevistelse. Men festklädd! (???) Någonting liknande som när James Bond klev ur dykardräkten iklädd smoking, alltså.

Och jobbets damer är förstås redo att glänsa. Det skall fixas hår, det skall sminkas med hjälp av professionell make-up:are. Det har köpts kläder, smycken, skor. Det verkar bli en fullständig förändring.

Vi killar tar väl på oss kavajen.
*****


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: