söndag, december 07, 2008

Vad skall väl en bra middag innehålla...

.. om inte ett lass bekanta, obekanta och goda vänner? Lägg därtill busande barn, en hund döpt till Ruben, två katter varav den ena (Lissy) ville kelas hela tiden och Vincent hade karlskräck, en bortsprungen fingerskateboard och några förvuxna physalisplantor?

Dessutom förstås goda historier. Om barndomens skolgång i Elfenbenskusten, om kampen mot en cancersjukdom förhoppningsvis på vändpunkten, eller livet som lärare på idrottsgymnasiet. Och en bortsprungen fingerskateboard.

Givetvis fanns också god mat. Gravad lax på endiveblad med rybsolja från Avan, färska dadlar med bacon, skrumpna och jättegoda oliver, chèvre och valnöt på rostad rödbeta där jag förstås petade bort valnöten för att överhuvudtaget överleva resten av tillställningen. Den bestod av älgtjälknöl, lammdito, med kantareller från länets inland sorgfälligt plockade av värdens mor. Älgen var förstås skjuten av värden. Ugnsbakade rotsaker. Goda viner. Fruktsallad. Kaffe. Avec.

Timmarna gick. Sorlet gick i vågor. Guitar Hero på övervåningen, charader på nedre. Och en bortsprungen fingerskateboard.

Hemåt i natten. Jag körde på slingriga vägar.
Så jag får väl smaka vinerna en annan gång.

Tack till Elisabet och Håkan. Och alla de andra, som gjorde detta till en livsnjutarkväll.
*****

Inga kommentarer: