torsdag, juni 18, 2009

Förmidsommarhelvetet

Nu är det över. Jobbet avklarat. Sagt hej åt dem som går på semester och som jag inte kommer att se förrän om 8-9 veckor, då jag kommer tillbaka från min. Ja - inte för att jag ska vara ledig ännu, men ledigheterna överlappar varandra.

Midsommarhelgen på gång. Med sina förberedelser. Det ska planeras, handlas, utdelas order åt knytkalasande gäster. Här kan man inte komma hur som helst och tro att det ska bli bra. Ansvaret ska fördelas strikt enligt reglerna, som sedan länge råder i vårt turnerande midsommarfirande. Vi tar hand om midsommarmiddagen. Några andra ansvarar för sillunchen. Frukostarna är återigen vårt ansvar och middagen på midsommardagen får de som hittills lojt lutat sig tillbaka i behagfullt medvetande om att de hade huvudansvaret förra året.

Iväg till affären. Krockar med kundvagnarna. Tappar tomater på golvet. Handla, handla, handla. Självscannaren piper, kassarna fylls. Glöm inte purjolöken, äpplena, mangon! Och bara det inte blir avräkning i kassan. Snälla låt det inte bli avräkning!!! Puh. Vi klarade oss. Det var paret före oss som fick redovisa, den här gången.

Trafiken är tät efter E4:an, men glesnar, när vi tar av ut mot kusten. Till slut är vi ensamma på skogsvägen. Ser skogen full av skvattramblom. Inser att nu, är det snart över, förmidsommarhelvetet. Packar upp, stuvar in. Kylskåpet fullt. Inget mer att göra. Det som är glömt är glömt. Bara att göra det bästa av det som finns. Det blir bra!

Nu väntar Midsommarhimlen.

*****

Inga kommentarer: