måndag, juni 01, 2009

Om coola typer

- Hej. Jag söker N.N.
Killen, av yngre typ, ett bord från mitt på lunchstället ringer och frågar efter en person, som jag känner till. Eftersom han talar rätt högt kan jag inte undgå att höra vad de talar om.
- Ja, jag sitter här på Roasters och jobbar. Tänkte bara höra hur det går med det vi talade om häromdagen. Sitter du och skriver på avtal nu då? Är det något jag kan hjälpa dig med vidare, eller...? Ja, du kan nå mig hela dagen. Jag kommer att sitta kvar här och jobba.

Samtalet löper på. Killen, som sitter mitt i en restaurang och "jobbar" verkar helt obekymrad över att han kan avlyssnas.

Det där är ett fenomen som tydligen håller på att sprida sig. Man jobbar inte "på jobbet" längre. Det går bra att sitta med sin mobil och sin laptop nästan varsomhelst. Denne unge man avverkade flera kunder, under min lunchrast. Inte alla fick jag veta namnet på, men ett par stycken var han tvungen söka via en växel. Det verkade handla om datafrågor. Investeringar. Inköp. Det anses tydligen cool och kreativt att jobba på det sättet.

Tre frågor kommer upp i mitt huvud.
  • Ska en restaurang tolerera att en (eller kanske flera) stolar ockuperas av någon som använder lokalen som arbetsplats.
  • Skulle jag vilja vara kund hos någon som har den dåliga sekretessen.
  • Vill jag gå från mitt jobb och sätta mig på en annans arbetsplats och äta lunch.


För min del blir svaret nej.
Rakt av.

*****
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: