torsdag, december 24, 2009

Dagen kom och gick

Julafton. Det sista inhandlas. Frukt, mjölk och en skarvsladd. Stan är lugn och ganska folktom på förmiddagen. Jag konstaterar att man ska julhandla den här dagen om man överhuvudtaget ska julhandla. Inga köer, ingen stress. En vilsen radioreporter går omkring med sin sändarutrustning i den största gallerian och letar offer till sin direktsändning. Jag ser honom rätt desperat.

Eftermiddag hos mamma på äldreboendet. Gofika, julklappar och glögg. Allt till belåtenhet. Vi ser att några timmar räcker, och hon ser glad ut, när vi lämnar henne till boendets tomtegrötparty och åker hemåt.

Kväll. Vi dukar upp vårt eget julbord. Sparsmakat men traditionellt. Sillsallad, västerbottensill, skinka, småvarmt. Mumma och snaps. Lugn. Fler julklappar kommer med långa mellanrum hos oss.

Till kaffet smakar vi åkerbärs- likören. Ser ett naturprogram från Yellowstone, och sedan sista julklappen till lite glögg.

Jag kan glädja mig åt böcker, hylsnycklar, en cd med Melody Gardot (Du kanske såg och hörde henne hos Skavlan i höstas.), lyxig hudvård. Och sist men inte minst den finaste tröja man kan tänka sig. Norrbottnisk design och tillverkning. Ren ull och skinndetaljer och alldeles på tok för dyr. Men snygg och oändligt uppskattad.



Vi mår bara fint.

*****

Inga kommentarer: