söndag, februari 07, 2010

Det blev en fin söndag




Glimrande vackert vinterväder. 10-12 grader kallt. Nysnö. All snö är förresten ny i år, vilket gör det lite vanskligt att försöka ge sig ut på skidor i skogen. Snön bär inte, utan man hasar runt i blåbärsriset. Skidorna man tog på sig, när man startade, syns inte till förrän man kommer hem igen.

Men idag drog vi ut på havet, där det är lite enklare att ta sig fram. Här är snön nämligen vindpackad.

Sol och vida horisonter. Näst fjällen är detta den vackraste av omgivningar, när det gäller skidåkning. Även stämningen, den inre, är lik den som infinner sig på en fjällsluttning. Frisk luft kittlar näshåren. Det är nog det enda jag tror att näshår kan vara bra för. Kittling.

Snart kommer man in i en jämn och fin lunk på väg ut mot öarna. Märkligt nog är vi totalt ensamma på isarna idag. Vi ser en (1)snöskoter som en liten prick långt, långt borta mot horisonten. Det är allt. Vi känner oss lite förundrade över folktomheten, men den stör oss inte. Kanske har alla dragit iväg till Jokkmokks marknad.

Räv har raskat, älg har traskat. Vi korsar deras spår många gånger. Man undrar vad som får dem att ge sig ut på fjärdarna, där nästa land ligger kilometervis bort.

Trötta och nöjda kommer vi snart hem till stugan igen.
Till eftermiddagsfikat.

*****

Inga kommentarer: