söndag, mars 21, 2010

De kom från Råneåhållet ...

.. snöskoteridioterna! Rakt över fjärden. Två stycken. Och bara sådär lite busigt och på skoj har de kört rakt upp på grannens tomt. Där har de kört runt på gräsmattan och utan någon som helst hänsyn till vad som finns under snön. Sedan har de gjort en extrasväng nere på vår strand och stuckit iväg utåt havet.

Igår kväll, fanns inte dessa spår. De måste ha kommit i natt, eftersom de fanns där i imorse. Det var det första jag fick se, när jag tittade ut från vår stuga på morgonen. Grannen har inte varit i sitt fritidshus i helgen.

Fullständigt meningslös förstörelse. Små, små (i alla avseenden, inte minst intelligensmässigt) machomän har bevisat något för sig själva. Vad, har de förmodligen redan glömt. Avgaserna gör ju sitt med hjärnvindlingarna. Glädjande nog har en av dem också kört fast mot en stor sten och fått gräva sig loss. Jag kan bara hoppas att skotern fick några rejäla smällar också.

Finns det ingen modig politiker som kan sätta ner foten och få bort dessa otyg från naturen? Förmodligen är det rätt enkelt. Lägg 300% skatt på försäljningspriset och installera någon sorts GPS-lås, som stänger av motorn så snart en skoter lämnar den godkända leden.

Jo, jag vet att många skoteråkare sköter sig utmärkt. Men det hjälper inte. Det ska inte vara möjligt att framföra motorfordon precis var man vill. Jag har sett otaliga exempel på förödelse och förstörelse av sårbara miljöer.

Snöskoterorganisationernas misslyckanden har i alla tider varit faktum. De försäkrar ständigt sin förträfflighet.

Mig har de aldrig imponerat på.




































*****


Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: