måndag, mars 14, 2011

Erbjudande

På Blekinge Läns Tidning har man gjort häpnadsväckande upptäckter. Vilken himla tur att vi på våra nordliga breddgrader får läsa det i vår lokaltidning, så att även vår mellanmänskliga tillvaro kan berikas.

Stämningen blir bättre på arbetsplatser där man hejar på varandra! Äntligen kommer vi att lösa massor med problem på mitt jobb. För jag tänker nog införa denna sydsvenska sed. I alla fall på prov. Man ska ju vara försiktig med nymodigheter. Det kan ju bära rakt åt helsicke om det vill sig illa.

Men det där som de infört på Blekinge Läns Tidning verkar ju rätt väl genomfört. Ja, kanske till och med lite vetenskapligt. En Hälsaprofil.

Guuuuuuu så smart! Jag häpnar.

Nä - blekingar. Det där måste väl vara ett alltför tidigt aprilskämt. Själv började jag heja på mina arbetskamrater redan för 42 år sedan, då jag tog mina första kliv ut i arbetslivet. Och sedan har det bara fortsatt. Det vete sjutton om jag inte hade börjat ännu tidigare. I skolan till och med. Inte visste jag att det var så revolutionerande.

Jag vet ju förstås att ni där nere i södern inte så gärna blickar norrut för att inhämta kunskaper. Vi anses ju allmänt lite efterblivna vi här i Sveriges topp.

Ett extra tips ska ni också få: I vår bostadsrättsförening hejar vi på varandra, när vi träffas i trapphusen - ja, till och med när vi ses utomhus. På gården!!!

Och när vi lika är igång kan jag tipsa om en helt annan sak. Ni har ju också haft en riktig vinter för en gångs skull. Kanske har ni frusit händerna blå, trots att det finns utmärkta hjälpmedel. Läs bara den här artikeln från DN. Den förekom även i exakt kopia i en del lokaltidningar.

En smart handvärmare. De'du!
"– Det har funnits massor med år i USA och Japan, men kom till Sverige först för några år sedan"

Stackars er i Sverige!
Jag köpte min första för 20-25 år sedan.
I Luleå.

Välkommen till Norrbotten med dina funderingar.
Det du alltid drömt om kanske finns.

*****

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Även en sörlänning som jag måste utbrista "- kom med något nytt" om handvärmarna.
Hört förr!

Heja på jobbet gör vi också. Likaså hejar på grannarna. Det skulle vara roligt läsa den artikeln om det går att länka till den.

Kväller från Svealand.

Elisabet sa...

För övrigt tycker jag att sörlänningar, åtminstone skåningar, (nu var det ju Blekinge du pekade på) är oerhört mycket artigare än aldrig så många norr,- eller västerbottningar! 

Jag har ALDRIG varit med om att människor hälsat och småpratat så mycket med varandra - såna som man inte alls känner - som där längst i söder.

Så det så, herr Bodin ... ;)

Elisabet sa...

Jaha, nu ser jag .., det var en skriftlig uppmaning hos de anställda!!
Då blir det annorlunda ., jag trodde att det var en forskningsrapport -)

På mitt förra jobb satt en sån lapp uppe i fikarummet. "Hälsa på varandra när ni kommer eller går!"

När min Anders kom på besök, frågade han om jag arbetade på dagis ...?

Ja, då håller jag med dig, herr Bodin.

Bert sa...

Turtlan: Hittar ingen länk. Men du kan säkert läsa en del av artikeln om du klickar på bilden.

Ingela sa...

Nu var han syrligare än vanligt minsann... Men jag håller med dej i sak.

Bert sa...

Elisabet: Äntligen är vi överens. Äntligen. ;)