lördag, mars 05, 2011

- Jag är inte klädd ...

.. för snöstorm, sa den unga tjejen som i panik sprang före sina kompisar till en väntande bil. Jag hade varit och handlat inför kvällens middag och var förstås föredömligt utrustad för årstiden.

Den fina vinter vi haft, med temperaturer under det normala i flera månader, har nu ändra sig. Nu är det varmare än normalt för mars, sedan någon vecka. Kan ingen berätta om "lagom" för vädergudarna?

På ett par dagar har nästan all snö i stan försvunnit. Nu är gatorna istället dammiga och grå, som så många många många verkar vilja ha det.

Det har förstås också fört med sig att en del tror att detta är våren, ja snudd på sommaren, som står för dörren. Därför har de lättat på klädseln betänkligt.

Den springande tjejen hade en kjol, kort som ett brett skärp, blommiga strumpor passande för en midsommardans, och en tunn, till synes nästan ofodrad jacka som inte räckte ner till midjan.

En solig dag förvandlades på några minuter till ett rykande inferno för henne, när en för årstiden mycket typisk snöby svepte in och påminde om vilken tid på året det är. Någon "snöstorm" var det inte tal om. Men tiominutersyran lekte tafatt med både det ena och det andra.

Kul tyckte jag.
Katastrof, tyckte andra.

*****

5 kommentarer:

Maja sa...

Det finns inget dåligt väder, bara dumt folk...

Jan S sa...

Och inte lär sommaren komma tidigare bara för att det toktöar i mars, som många tycks tro.
Den tråkiga perioden med blåst, sand som yr omkring, halka och smuts blir bara så mycket längre.

Bert sa...

Jan S och Maja: Jag ger er full pott båda två.

Cecilia N sa...

Ja det är fascinerande att de unga tjejerna "utan" kjol och med bara tunna nylonstrumpor inte får mer uvi och blåskatarr än de får.
I vintras hade jag långkalsonger, jeans och täckbyxor och funderade på om det inte var lite kallt om benen. Så hamnade jag efter en sån där som "gått ifrån kjolen". Då undrade jag hur i hela friden hon överhuvudtaget överlevde. Men jag var feg och frågade inte.

Vänliga hälsningar,
ordf i föreningen Våga Vägra Frys.

Bert sa...

Cecilia N: Att vara välklädd är ett tvetydigt begrepp. För mig betyder det att vara r<span>ätt klädd</span> för varje tillfälle.