torsdag, april 14, 2011

Man ska inte vara feg

Lakritsglacerad kolja med fänkåls- och stjärnanisrisotto och ingefärskylda morötter.

Våga!

*****

17 kommentarer:

Ingela sa...

Hmm...drack du glögg till?

Bert sa...

Ingela: Jag tänkte faktiskt på din smaksensationsbloggning.

Kersti sa...

Var det gott?

thord wiman sa...

Mjja... fast om du bjuder så - JA!

Men det måste vara på rätt dag förstås: den 1 oktober
varje år är det "Koljans dag".

Då kan jag tänka mig att slå till! :-P

Bert sa...

Kersti: Jo - Det ser lite trist ut på bilden. Min mobilkamera är inte av bästa sort. Men det var jättegott.

Bert sa...

thord wiman: Det är till att vara kräsen, tror jag. ;)

ab sa...

Hu, det låter inte gott! Inget av det!

Bert, varför har du börjat med Roy Andersson-färgskala på bilderna, och en lätt dimmighet? Är det avsiktligt?

ab sa...

Aha, det är mobilkamerans fel.

Kolja är en bra fisk, inte så sladdrig som torsk. Men det fattas lite chokladsås där, tycker jag. Och vaniljglass på morötterna.

Bert sa...

ab: Nej - Det är min mobilkamera som är dålig. Men jag kanske skulle använda den som ett konstnärligt "grepp". Då blir ju det mesta tillåtet. ;)

Bert sa...

ab: Haha - Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk. Men eftersom stället har en "stjärnkock" så vågade jag prova. Den där lakritsen var bara en svag svag känsla och ingefärsmorötterna smakade lite extra friskt.

Helheten blev väldigt god.

Tord sa...

Du är modig du!

Leif sa...

Ser ungefär ut som efter jag har fått mig en omgång av katten och får nöja mig med resterna. Gud nåde mig om jag skulle komma på idén att ställa fram något oätligt till honom.

Han är van att få färsk fisk och vällagad mat. Äter blandad kost minst tio ggr per dag med tonvikt på ekologiskt. Mår finfint men är envis som synden.

Skriver det här på min bärbara, t.o.m den håller han örnkoll på.

Bert sa...

Tord: Du låter inte särskil förvånad. ;)

Bert sa...

Leif: Bortskämd - Vad heter det på Aeröiska?

Leif sa...

Forkælet, men det menar Marcel bestämt att han inte är. Vi har våra dagliga duster om just det.

Cecilia N sa...

Jag skulle nog inte våga testa om jag inte fått recensionen. Och ändå älskar jag lakrits, gärna salmiak.

Bert sa...

Cecilia N: Fegis!