måndag, juni 13, 2011

Fara å färde

Nu föreslås det bli tillåtet för cyklister att bryta trafikreglerna. Det vill politiker i Stockholm, men det kommer förstås att sprida sig över landet. I den borgerliga frihetens namn.

- Eftersom många cyklister redan nu kör mot rött och mot enkelriktat, så betyder det att det finns ett behov av att göra det.
Orden hoppade fram som feta paddor ur en Centerpolitikers mun.

Till och med TV-reportern i Rapport medger att cyklister redan idag bryter mot många trafikregler som de aldrig skulle bryta mot om de körde bil. Fan tro't. Det finns väl knappast några vildare trafikanter än cyklister. Nämn i så fall vilka det skulle vara.

Så fritt fram. Bränn sprit själv. Snatta i affärerna. Kör berusad på vägarna. Släng soporna i närmaste dike. Skit i jobbet. Bygg svart.

För eftersom så många gör det redan nu, så betyder det väl att det finns ett behov av att göra det.

Vi andra får huka och stryka längs husväggarna.

*****

(OBS! Jag tycker cykel är ett utmärkt, miljövänligt och smidigt transportmedel.)

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Ja, det var ett synnerligen korkat förslag! Promenerar man i Lund, riskerar man livet när alla cyklister kommer susande likt projektiler!

Cecilia N sa...

Är det för att decimera antalet cyklister som detta föreslås?

Di är inte kloka di där nollåttorna ...

Bert sa...

Elisabet: De anser sig ofta som någon slags "övermänniska" som vet exakt vad som döljer sig bakom nästa husknut, eller som på någon decimeters bromssträcka kan stanna från 35 km/tim till noll.

Bert sa...

Cecilia N: Jag trodde det var ett förvirrat aprilskämt, när jag hörde det.

Suzesan sa...

Haha ja det var ungefär min reaktion. Haha så som det är sagt att de vill nog minska antalet cyklister så är det nog. Bra sagt Bert!! :) Kör man bil måste man kunan bromsa direkt på en millimeter när de kommer cyklisterna och i stan så är även de som går ivägen för cyklister. De skriker högt Flytt dig förf*n. Jag cyklar mycket men inte så som en vettvilling. Hahah "feta paddor"ROLIGT.

Kram
/Susanne

Kersti sa...

Håller helt med dig. Det var ett av de mest korkade förslag och en av de mest korkade anledningar. Jag cyklar i Stockholm dagligen året om och svär ve och förbannelse över alla cyklister som inte har vett att begripa att trafikreglerna gäller även dem. MIna värsta hatobjekt är unga män i trikåer som cyklar som om de ägde stan. Jag brukar fråga om de kör bil mot rött också, har ännu inte fått någor vettigt svar.

Bert sa...

Kersti: Det är precis den där sista frågan som jag också ställer mig. Hur uppträder de om de sätter sig och kör bil någon gång?