torsdag, juni 30, 2011

I tropikerna

Blir det ännu en tropisk natt i Norrbotten? Vi hade en sådan natten till idag. Inte i Luleå, för den sjöstad vi är innebär vissa inskränkningar i värmen när sjöbrisen sätter in över stan. Termometern gick ner till 18 grader och diskvalificerade oss. Gällivare, däremot kunde stolt kamma hem titeln Tropikmetropol.

Men inatt vete sjutton om vi inte kan sätta emot. Kvällen är ljum. En svag bris där vi sitter på altanen och dricker vårt kvällskaffe och läser morgontidningen. När man jobbpendlar in till stan blir det så att morgontidningen blir kvällstidning, eftersom den måste avhämtas två kilometer från frukostbordet, dvs först när vi åker förbi på väg till stan. (Kvällsblaskor av karaktären slaskpress är ju bannlysta i det här hushållet på grund av sin låga kval..... Ja, jag vet inte om man ens kan använda det ordet i sammanhanget. Såg gårdagens löpsedel från en av dasspapperspridarna "DÖDSSMITTAN HAR NÅTT SVERIGE" och jag darrade inte av fruktan. Undrade istället hur deras rubriker ska se ut den gång då vi verkligen vore hotade av något riktigt allvarligt. En bokstav per kvadratmeter, eller vadå? Och dumt folk fortsätter att finansiera skräpet. Ty - Endast mycket korkat folk läser kvällspress. Bara så du vet. Förmodligen tittar de på Kanal 5 på TV också.)

Där lämnar vi sidospåret. Slaskpressen får slå i stoppbocken. Vi fortsätter med kaffet och morgontidningen. 24 grader i skuggan. Klockan har passerat 21. En lätt, lätt molnbeslöjad himmel kommer att bevara nattvärmen.

Och i den tropiska natten kryper dödssmittan närmare och närmare.

Förmodligen.

*****

7 kommentarer:

Ingela sa...

I går var det 23 vid midnatt, i kväll "bara" 18. Det kan nog vara annat väder på gång. Det behövs faktiskt lite vatten nu.

Bert sa...

Ingela: Vatten!?? Här är marken fullständigt genomdränkt efter förra veckans syndafloder. Men det är väl annat i inlandsöknen förstås. ;)

Bert sa...

Ingela: Vatten!?? Här är marken fullständigt genomdränkt efter förra veckans syndafloder. Men det är väl annat i inlandsöknen förstås. ;)

Ingela sa...

Det är snustorrt i mitt land och regnvattentunnorna är tomma.

christel kottenliv/bloggtant sa...

Ja här fick man sin dom...korkad var det visst....
För jag läser kvp varje dag och det händer att jag tittar på femman....finns det månde något hopp för mig?

Bert sa...

christel kottenliv/bloggtant: Nä!    ;)

Bert sa...

christel kottenliv/bloggtant: Men det finns en lösning. Två års avståndstagande från kvp. Sedan är du fri. O:-)