onsdag, augusti 24, 2011

Har du inget särskilt för dig . . .


. . har jag ett tips

Ställ en tioliters gryta med blivande svart vinbärssaft största plattan. Slå  på 6:an och ifrån köket i 36 sekunder. Effekten är slående och ger dig och familjen en trivsam kväll i gemensamhetens och harmonins tecken.

*****



Skickat från min Samsung Mobil

18 kommentarer:

Tord sa...

He, he!

Mian sa...

Oh no... sånt är INTE kul.
Det tar liksom aldrig slut när man försöker att torka bort det... >:o

Leif sa...

Sådana där kökshaverier går inte alls för sig här i huset. Katten blir ursinnig. Han ogilllar nämligen skurborstar. Skurhinken är den ultimata avlivningsstationen för honom. Dit han slänger i mina raggsockor som han allt som oftast på kvällarna försöker avliva på diverse sätt.

Att jag glömmer kvar något på spisen är lätt hänt och må vara förlåtet ifall det endast är locket på en gryta med nytillagad kyckling eller något annat gott. Då får jag gärna glömma, men inte så det kokar över på spisen och rinner ned på golvet.

Sven sa...

Du borde inte ha gått ifrån.... ;)

Kersti sa...

Vatten kokar som bekant vid 100 grader men mjölk när man vänder ryggen till. Men jag visste inte att blivande svartvinbärssaft beter sig som mjölk.

Bert sa...

Tord: He he  på dig själv du!

Bert sa...

Mian: Å andra sidan. Nu ser spisen ut som ny. Det kanske behövdes en rejäl skurning. ;)

Bert sa...

Sven: Säger du det...

Bert sa...

Kersti: "Vinbär är växtvärldens mjölk." Nytt norrbottniskt ordstäv.

Maja sa...

MIN saft! (som jag tänker få smaka). Hur kan du slösa så med den?

Bert sa...

Maja: Åh - Det kommer att finnas kvar. Vi har ännu från fjolårets skörd.

bettankax sa...

Har alltid undrat hur nya ordstäv kommer till ;)

Oskar sa...

Detta händer mig en gång per år.....ca en dag efter att vi har gjort rent spisen :)  

Bert sa...

bettankax: Tänk att få uppleva historia. Vid dess födelse. Det är STORT!

Bert sa...

Oskar: Haha - Jo, det finns ju en lag som reglerar det.

Helena sa...

Jag har testat att låta lingonsylten koka sig själv, den blev mycket bättre än när jag vaktar.

Bert sa...

Helena: Jo, jag brukar också låta lingonsylten sköta sig själv. Har man bara nog stor gryta, så går det fint.

Men vinbärssaft..... Oj oj oj, vilken kraft!

ab sa...

Men det vet ju alla att 34,5 sekunder är det abslut längsta man kan gå ifrån!

Allvarligt talat - huvaligen - och det måste vara absolut första gången jag ser något annat än en bild passande för glansiga inrednings- och matlagningsmagasin i din blogg. Tack - du är mänsklig, du också! ;)