söndag, november 20, 2011

Att plocka ...

.. tranbär på myren i sju minusgrader kräver stark vilja.

Att pilla fram bär för bär i stelfrusen och isig mossa är inget för frusenharar. Till slut känns fingertopparna nästan såriga.

Men nu är det gjort.
Årets skörd bärgad.

Och fjolårets är ännu inte uppäten.




*****

5 kommentarer:

Leif sa...

Katten är då matfrisk. På morgonen vill han gärna ha en sked eko-fil med lite m<span>üsli, tranbär, blåbär och annat gott från naturen. När det blir kallare övergår jag till havregröt med samma bärmix och även det är ett "måste" för katten. Är det möjligen för dofterna påminner om hans jaktmarker?</span>

Hur som helst menar han att utan morgenmad (frukost) så blir det inget i liv i dagen. Därför urviktigt med dagens första måltid, därefter äter han typ ytterligare 20 ggr.

Sven sa...

Verkligen värt mödan! Tranbär, väldigt nyttigt bär. Själv glömde jag plocka i helgen trots att jag var i stugan, får se hur det blir nästa helg. Jag har inget i frysen tyvärr.

Ingela sa...

Ambitiöst. Det var länge sen jag plockade tranbär. Tur att Nor*rmejerier gör det, deras tranbärsdryck är jättegod. Brukar blanda den med lätt kolsyrat vatten som alkoholfritt måltidsdrycksalternativ .

Undrar vad det är för slags bär i påsarna med torkade tranbär somman kan köpa i affären? De är också jättegoda, men de är säkert dubbelt så stora som våra tranbär. Odlade? Vuxit i varmare land? Har svårt för att se någotdera framför mej, tranbären är så förknippade med myren.

Andreas sa...

Härliga bilder! Trots plockandets vedermödor måste det känna som en belöning när du får äta välsmakande tranbär. Jag har dock inte orken som krävs för att skörda mina på egen hand.

Bert sa...

Andreas: Välkommen till min blogg. Tror inte jag sett dig här förut.

Tack för berömmande ord.