lördag, januari 21, 2012

Livligt

Meningen med stugan är att få en chans att koppla av. Byta miljö,  livsbetingelser och sysslor, jämfört med den vanliga lunken. Många frågar mig om det inte är ensamt och tyst härute på Rånlandet, vid vägs ände. Jovisst - Men det är ju en av fördelarna.

Som sagt har vi en del att syssla med. Så här på vintern har vi ju inte vatten i kranen. Det måste hämtas i pumphuset. Det känns inte alls jobbigt. Jag klagar inte när sommarvattnet släpps på. (I fjol skedde det i mitten av april.), men det går märkligt fort att anpassa sig till att vattnet försvinner någon gång i oktober. Mellan 55 och 75 liter "motionerar" vi hem varje förmiddag. Ibland en omgång till. Det kallas vardagsträning och kräver inga månadskort.

Mycket går att fixa "manuellt". Vi har ju till exempel vattentoalett och den är i fullt bruk med påfyllning i tanken och spolning på vanligt sätt. Dusch har vi också. Av campingtyp. Och bastu.

Ensamma är vi heller inte. Snön berättar  varje dag något nytt. En stor älg hade besökt oss i natt och ätit sly i diket. Bra - då behöver vi inte rensa själv. Harar skuttar glatt omkring lite här och där. Vesslespår har vi på altanen. För att inte tala om att vi ser att grannen varit ute med hunden längs skogsvägen.

Och nu kommer Göran med sin traktor och snöslunga.



*****

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Vackert! Både bild och ord.

Bert sa...

Tack Eva