måndag, april 23, 2012

En vanlig måndag

Det är med lite bävan jag går till jobbet på måndagar. Denna dag är den vi fruktar mest, för då har kunderna suttit hemma hela helgen och smidit riktigt krångliga planer för sitt resande, där så mycket som möjligt ska inrymmas i projektpåsen.

Dessutom hänger det över en del outredda planer som vi fick i fredags. För fredagen är den värsta dagen. Det är då våra kunder plötsligt kommer på att de glömt att de ska till Yttre Mongoliet "på onsdag i nästa vecka". Eller Hebriderna. Gärna de "yttre" där också. För att inte tala om bortre Kaledonien, eller Ushuaia. Sån't snyter vi inte ur näsan på en kvart, utan det tar sin lilla tid.

Men denna dag blev lite annorlunda. Vi håller på att rekrytera folk. Det är heller inget man snyter ur näsan. Jag är dock inblandad. Normalt jobbar jag mest med administration på torsdagar. Det är den dag jag har avdelat för personalärenden i första hand. Men nu brådskade det.

Nåväl - En nyanställd blev dagens facit. En kandidatresa för nästa jobb blev bestämd till på onsdag. Ett par utbildningar inbokade, två andra inställ........ Nej, de blir av trots allt.

Osnabrück, Tucson, Utrecht, Stockholm, Düsseldorf, Amsterdam, Milano och Paris hann jag också med. Liksom Helsingfors. Och Rotterdam. Och Göteborg. Det blev en del, trots allt.

Trött går jag hem vid sextiden.
Och funderar på Piteå.

*****

Inga kommentarer: