torsdag, maj 10, 2012

Bara en så'n sak



. . . från mobilen

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja det är inget man ska ta för givet att utsocknes folk vet!

När min farbror från Amerikat´ var här på besök med sin japanska fru för något år sedan så viskade hon försiktigt till mig "- kan man dricka vattnet här...?"

Hon vågade inte fråga min mamma samma fråga ifall det skulle vara oartigt. Men hon vågade fråga mig.

Vatten är gott!

Leif sa...

Bra vattenkvalitét kommer bli en bristvara i framtiden. Jag vet inte hur många ggr dricksvattnet passerar genom storstädernas reningsverk.

Nu sist i södra Turkiet i det fina hotellet på Medelhavets strand varnades det för att kranvattnet inte var drickbart, men att det dög till att duscha i och att borsta tänderna med. Fast det senare blev jag inte särskilt övertygad om. Folk kånkade på köpta vattendunkar, man kunde t.o.m telefonbeställa utkörning av dricksvatten dygnet runt.

Med mig hade jag min högeffektiva ultraljudstandborste som jag visste slog ihjäl alla bakterier och virus. Därför vågade jag mig på att doppa den och tandgelen i kranvattnet när jag borstade tänderna.

På ön vet jag av erfarenhet att "den tandläkarrena känslan" i munnen varar 4-5 timmar efter borstningen. Vi har bra vatten på Ærø frånsett det är väldigt hårt pga högt kalkinnehåll. Ett bekymmer som jag är på väg att få bukt med.

Men i Turkiet kände jag med tungan att biofilmen återkom på tänderna inom ca 1 tim och den tandläkarrena känslan försvann därmed. Med följd att jag borstade tänderna betydligt fler ggr per dag. Jag tror det berodde på den undermåliga vattenkvalitéten i kranvattnet.

Turkarna (3st) som fick varsin 2 mhz ultraljudstandborste gillade den tandläkarrena känslan och att deras mat plötsligt smakade så mycket godare. Jag hade med mig några ultraljudsborstar.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Flaskvatten är för det mesta en onödig produkt i våra affärer.

Bert Bodin sa...

Leif: Det sägs att allt vatten vi dricker här på jorden, har druckits minst 7 gånger redan. Tala om kretslopp!