söndag, juni 10, 2012

Stackars stockholmare

340 000 stycken kommer att vara hemlösa år 2030!

Det har Dagens Nyheter räknat fram.

Jag har en utmärkt lösning på problemet.
Flytta någon annanstans.
Skingra er!

Det är inte så mysigt att bo i trappuppgångar, på nattbussen, eller under en kartong.

Det finns massor av trevliga bostäder på andra håll i landet.
Välkommen!


*****

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte i Luleå du bor? Där står väl inte lediga lägenheter som spön i backen direkt? Jag har kollat och sett att de få som annonseras ut är svindyra. Jag bor i Storstockholm och skulle gärna flytta på mig. Men det är ju lika dyra lägenheter i Umeå och Luleå som här. Ska man ha råd att bo är det inlandet och där krävs bil som inte heller är billigt att inneha....

Bert Bodin sa...

Anonym: Jag brukar inte besvara helt anonyma kommenterarer, men gör ett undantag.

Jovisst - Luleå är lite hett för tillfället. Men en trea centralt i stan kan köpas för betydligt mindre pengar än en etta på 19 kvadrat i Stockholm. Det är jag helt säker på. I det kvarter där jag bor, t.ex. betalar man en 75kvm lägenhet med ca 1- 1,5 miljoner.

Sedan finns det ju andra orter i hela vårt avlånga land. Koncentrationen till Stockholm är inte sund.

Leif sa...

Aha, är det därför så många kommer hit till ön från Sverige? En del flyttar t.o.m. Den svenska kronan har förvisso stärkts något under senare tid, kanske det bidrar men jag tror det mest handlar om livskvalitéten som avgör.

Katten Marcel släpar runt på turister till sin och deras stora förnöjelse och visar dem en hel stad. Vart annars kan man få se det ske? Typ 3 timmars fotvandring. Jag har hört de har något liknande i Gamla Stan uppe i Stockholm fast enbart med människor trots att det är där kusinen Cléo de Merode bor, i vart fall i böckernas värld.