måndag, augusti 27, 2012

Inte fasen har det varit någon ...

.. syndaflod här i Luleå idag heller. SMHI:s varningar kom på skam. Visst - Det har regnat lite. Men inte mer än att det tidvis torkat upp mellan varven. Varken paraply eller regnjacka har behövts.

Nu ikväll, har det dragit igång lite allvarligare, sedan någon timme tillbaka. Snart ett och ett halvt dygn senare än "utlovat". Jag säger bara - Tur att man inte är beroende av att planera verksamhet efter vädret!

I övrigt har den här måndagen varit som de flesta. Ingenting har hänt. Tycks det. Det är det vanliga jobbet, som bjuder på överraskningar, och det är de vanliga nyheterna som bjuder på idel kända (vid det här laget) fakta. Nu har SÄPO lekt James Bond för miljoner kronor. Suck!

"Regeringen har ingen koll på sina myndigheter", sa någon i teve. Tänk - Jag tror att det har gällt även under andra regeringar. DN:s avslöjanden är bra! De är riktigt smäll på fingrarna, eller dask på rumpan på fartblinda tjänstemän utan grundkurs.

Det håller väl nå't år eller så. Glöms. Och så drar det igång igen 2015-16.
Sanna mina ord!

Förundras gör jag också över en kvinnlig officiell representant för "The Grand Old Party" (GOP - dvs det amerikanska republikanska partiet.), som indirekt närmast tar den utskällde, okunnige Todd Akin (han med de märkliga preventivmedlen) i något slags försvar, genom att påstå att "Gud välsingnar ett våldtäktsoffer genom att göra kvinnan gravid."

Jag kunde inte låta bli att kommentera direkt i tidningsartikeln, efter att ha fått tips om det via Facebook. Jag skrev "Religious fundamentalists of whatever religion are the biggest threats to democracy. The US seem to raise them. "

Ingen har svarat.

Lite lagom syndaflod, skulle inte skada här och där i USA.
Det behöver sköljas ur!

*****

Inga kommentarer: