lördag, augusti 25, 2012

Lång dags färd mot natt

Nej - Det är inte jag som har hittat på den där rubriken. Tyvärr.

Men den stämmer på den dag vi haft idag. En fin sensommardag med slösande sol och lagom värme, ägnades förstås åt uppstigning och frukost.

Sedan blev det färd till Råneå och återvinningscentralen där. Man vill ju gärna dra sitt strå till stacken.

Annars stod röjning på programmet. Slyröjning. Det är något som jag brukar göra i början på sommaren. Men som den här sommaren har varit har allt blivit förskjutet. Fråga mig inte varför. Klart är dock att jag hört det från flera vänner och kolleger; sommaren har varit fasförskjuten på något märkligt sätt.

Ett dike med yppig växtlighet skulle röjas. Rena djungeln eftersom röjningen uteblev förra året.  Målet var att jag skulle slyröja ytterligare 4800 kvadratmeter, men det hanns icke med, för mitt i allt fick vi trevligt besök av Janne och Teddy. Den ene en kollega, den andre en av de gladaste hundar jag känner till. Men tack för det besöket. Det blev en välbehövlig paus.


Slyröjandet fortsatte senare på eftermiddagen, men avbröts återigen. Och nu vidtog vägarbete. Granne Håkan(han som fyllde 50 förra lördagen) har köpt traktorgrävare. Nu kom hans Lena stolt körande nerför vår väg med denna maskin. "Övningskörning" förkunnades. Men det blev också jobb. Ett par stenar, som tjälen skjutit upp grävdes bort. Nytt grus tillfördes och vi jämnade ut, som vore vi de skickligaste vägarbetare som skådats.

Framåt sextiden var vi klara och kunde pusta ut med ett glas rosé i solen på altanen. Innan duschen. Och middag blev det så småningom. Suovas på rotsaksrost, med mangocremefraiche.

Schlut - alldeles schlut kryper jag nu till sängs.

*****

Inga kommentarer: