söndag, augusti 12, 2012

Uppståndelse på landet

Jag reagerade inte särskilt mycket när en bil kör ner vår väg. Grannen hade ett litet kalas och jag trodde det var någon som skulle ansluta, eller hämta någon därifrån.

Inte ens när bilen gav ifrån sig ett sirentjut eller två, och ett blåljus tändes innanför vindrutan. Tänkte att det finns så många konstiga bilintressen.

Men det var en civil polisbil, som snabbt vände om i vår "återvändsgränd" och körde iväg uppför backen. Fast det insåg jag inte ens då, utan först senare, när jag av en slump fick se en mörk bil stå lite längre bort på vårt område och på motsatta sida av vårt hus. Den väckte vårt intresse, särskilt när en annan och större bil slöt upp. Det var en ambulans.

Då vågade vi oss fram. Eftersom sikten från oss var skymd upptäckte vi inte förrän vi nästan var framme, att grannarna redan stod där.

Poliserna hade redan frågat dem varför de stod där.
- Jag bor 25 meter härifrån och vill förstås veta vad som händer, sa B-O.
- Ja, svarade poliserna. Det har inte hänt här. (!!!?)

Vi som stod där kunde se hur en person lades på bår, fixerades och forslades iväg.

Där slutade hela historien. I alla fall för vår del, för vi fick inget mer veta.
---

Idag på min morgonjogg gjorde jag dock ett fynd. I ett angränsande stugområde hittar jag en kvaddad bil. Ordentligt ramponerad. Jag kunde se att den kört nerför backen och in i ett träd, som den fällt, och sedan sladdat i 180 grader och hamnat i diket. Fullständigt förstörd.

Har ingen annan förklaring än att föraren kört väldigt fort på en väg som kanske lämpar sig för 20 kilometer i timmen, och förlorat kontrollen. Sedan hara han insett vad han gjort och flytt genom skogen på en stig som går precis där och hamnat i vårt område. Hur polisen fått veta något och gett sig ut för att spana efter honom, vet jag inte. Men han togs alltså 150 meter från vårt hus.

Fyllekörning, narkotika.... Ja vad vet man.

Man vet aldrig vad man träffar på vägen och jag hoppas att denna förare inte får möjlighet att registrera ett fordon på minst 25 år. Förstår inte varför vissa lagar ska vara så svåra att införa.

Bilen har kört in i trädet till höger, fällt det och sladdat 180 grader.
Det fällda trädet ligger på motsatta sidan av vägen.
Skroten nästa

*****

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar vad det kan vara för bilmärke??
Av erfarenhet vet jag att nere i södra Sverige är det Audi och BMW som hastar mest mot evigheten.
PV

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

PV: Sorry det var en Opel Kadett Cabriolet..... Jag var övertygad om att det var en SAAB, men fordonsregistret säger annat.

Avställd i oktober 2011 och sedan enl nedan:
Senaste EU-regbevis del 1:2012-06-12
Senaste EU-regbevis del 2:2012-06-12


7 tidigare ägare.

Verkar vara en "sommarbil".

Maja sa...

Att hindra fyllekörning genom att förbjuda dem att registrera fordon kan innebära att bilstölderna ökar. Att ta av dem körkortet hindrar dem inte. Kanske var det här en rymling som snott en bil och blev jagad av polisen? De har ju lagt sig till med att hålla avstånd för att inte hetsa till vansinnesfarter. Och därför visste de var de skulle leta efter bil och förövare?

Spekulant i ert lantliga drama.

Bert Bodin sa...

Maja: Nu talar Socialstyrelsen i dig. ;-)

Hellstream sa...

Man kan ju t o m skriva bilen på sitt barn och sen strunta i att betala böter. Och sen låta barnet starta sitt vuxenliv med enorma skulder hos kronofoden... Så nog finns det en del lagar och straff att ompröva!

Bert Bodin sa...

Hellstream (Jojo!): Precis så tycker jag. Man måste anpassa lagstiftning till missförhållanden som vuxna människor ägnar sig åt.

Att skriva över en bil på ett barn, vittnar ju bara om att man är ute efter att fuska undan något. Enbart det borde ge straff.