tisdag, februari 05, 2013

Å hoppsan

Gamla kunskaper når äntligen vår huvudstad.

Ni kan fråga oss, stockholmare. Vi har väl redan hållt på något decennium eller två.

Lycka till.








*****

14 kommentarer:

Turtlan sa...

Tänkte detsamma när jag läste DN på nätet ikväll. "Kom på nå't nytt" sa jag.

Vi kör med bruna påsar sen säkert 5-7 år sen.

Storstan-Småstan 0-1 !!!

Bert Bodin sa...

Turtlan: Ja jag har ju alltid insett att stordrift av städer aldrig är framgångsrikt. Det är för stora skutor att vända.

Anonym sa...

Vi har bruna påsar här i Stockholms utkant. Men jag är oroad. När människorna inte ser skillnad på plåt och glas eller tidningspapper och plast, hur ska de då veta vad som är matrester?

Bert Bodin sa...

Anonym: Brukar inte besvara anonyma inlägg, men i det här fallet gör jag det.

Det där problemet är känt, men i våra trakter har vi sorterat allt sedan många många år. Det tar tid för folk att vänja sig, men jag tycker det är bra nu. I mitt kvarter funkar det klockrent.

Men visst finns det undantag. Det finns ju folk som inte tänker på sin egen betydelse när det gäller att skapa en bra framtid för sina barn. Det kallas mindervärdeskomplex, alternativt egoism.

Kersti sa...

Vi har bruna påsar här i min bostadsförening som ligger i Enskede en av Stockholms södra stadsdelar. Det fungerar väldigt bra. åde jag och grannarna klarar av att skilja ut matresterna. Vi går dessutom till återvinningsstationen lite längre bort och klarar av att skilja ut plåt, glas, tidningar och plast. I alla fall de flesta av oss. Vi har hållit på några år. För som du säger Bert tar det tid för folk att vänja sig.

Kersti sa...

Vi och filter finns även på mitt sängbord:) har dock missat Norrland.

Bert Bodin sa...

Kersti: Boken Norrland är verkligen läsvärd.

Bert Bodin sa...

Kersti: Då är det väl så det innerstaden som står på tur att väckas. Det borde ha gjorts för länge sedan.

Anonym sa...

Kanske för att ni går till återvinningsstationen. I vår förening sorterar vi allt i ett litet hus på gården. Därför ser man tydligt hur svårt folk har att sortera i rätt "burk". Och jag har svårt att tro att de skulle vara dummare människor som bor här än i Enskede och Luleå. Problemet verkar vara detsamma i bostadsrättsföreningar i andra städer i landet.

Anonym sa...

Skulle kanske ha tillagt: att det med tiden kommer att bli bättre är också det tveksamt. Möjligen när dagens barn blir stora. Har bott i den här bostadsrättsföreningen sedan 1991 och när jag flyttade in fanns sophuset. (Sorteringen av matavfallet har tillkommit senare). Vi får MINST ett papper varje år från föreningens styrelse om hur soporna ska sorteras, ändå ser jag varje gång jag kastar mina glasburkar att de slängt ner plåtburkar där och i tidningsbehållarna ligger plast. I "allt med sladd och batteri" kan vad som helst hamna, små möbler och plast och glas och plåt så det verkar vara nåt för den som inte orkar dela upp sina saker.
Men det är ju bra att Sverige är fullt av optimister.

Bert Bodin sa...

Anonym: Vi har också "återvinningsstation" inom bostadsrättsföreningen. I soprummet. Det är prydligt som sjutton. Så det går!

Anonym sa...

Jag påstår att dagens människor bryr sig inte om; varför, det vet jag inte? Man lär sig sortera om man vill; titta på småbarn; de lär sig det väldigt fort.



Anonym sa...

Beviset för att luleborna är smartare än stockholmarna? Men eftersom Stockholm är fullt med lulebor kanske det bevisar att det är de trögtänkta som flyttat söderut.

Bert Bodin sa...

Anonym: Ja, som jag svarade din släkting/namne här ovan:

"Men visst finns det undantag. Det finns ju folk som inte tänker på sin egen betydelse när det gäller att skapa en bra framtid för sina barn. Det kallas mindervärdeskomplex, alternativt egoism."