lördag, mars 09, 2013

Nordsvensk middag

Suovas med mandelpotatisgratäng med västerbottenost. Serverad med tunna flarn av grönmögelost och fjällbrynt messmör.

I salladen fanns tranbärsdressing.

Det blir väl åkerbär till desserten, förstås.



*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Värmlänningen undrar vad Suovas är för något?

Go kväll!

Anonym sa...

Suovas!! oj så gott, här blev det älgfärsbiffar som käre maken är bra på....
rödvinbärskaka med grekisk youghurt efteråt till filmen ,inte "skrik- o skränfestivalen, inte/ Majalena

Bert Bodin sa...

Turtlan: Det är lättrökt, lättsaltat renkött. Steks mycket hastigt i tunna skivor. Gärna så att det är literött.

Serveras på ett otal sätt.

Bert Bodin sa...

Majalena: Älgbiffar går heller inte av för hackor.