tisdag, september 17, 2013

Jönssonligan i Rosenbad

Nu förstår jag vilken strategi den borgerliga regeringen har. Den är spyless på att regera och vill att någon annan tar över med det snaraste. Vilket tyvärr kan ske tidigast om ett år.

Med KD och C under strecket konspirerar M:

"Det är ingen idé att fortsätta. Jag har en plan. Vi saboterar så mycket som möjligt innan vi får lämna in. Vi tar bort så många statliga skatter som möjligt och ger bort pengarna till privata företag. Lite till löntagarna också så att de håller sig på mattan.

Då blir det ett helsike för oppositionen att fixa vård, omsorg, skola och infrastruktur. Hihi - då måste det höja skatterna och blir impopulära.

Och så röstar de dumma svenskarna på oss igen.

Lysande, Sickan. "
*****

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Knapsu sa...

Den brända jordens strategi - inom politiken.

V sa...

Jag kan allvarligt inte förstå varför vi som har arbete ska få skattesänkningar och ännu mer pengar i fickan när vård, omsorg och skola skriker efter pengar och vi har folk som inte kommer ut på arbetsmarknaden.

Tänk vad det skulle betyda för någon som harvat omkring i fas 3 en längre tid att få ett jobb att gå till varje dag med en riktig lön, kan vi inte försöka lägga pengarna på det och inse att alla människor kanske inte kan få jobb enl. den s.k. fria marknadens regler utan kan behöva lite mer hjälp och stöd. Som säkert skulle växa som människa och slippa känna sig som en belastning utan istället som en nödvändig resurs!?

Sven Teglund sa...

Jag tror att du har helt rätt! De är less och förstör så mycket de kan. Eller så lever de i en väldigt isolerad värld.

Bert Bodin sa...

V: Och dessutom.... Satsa på infrastruktur, som så väl behöver upprustning och utbyggnad. Det ger också jobb. Plus extra resurser i skola och vård.

Inför värnplikt (eg. samhällsplikt) där ungdomar får prova på lite olika saker inom den offentliga sektorn. Kanske någon fastnar för det och fortsätter.

Det finns många möjligheter. Men det kostar under startsträckan. Och pengarna verkar ju finnas.

Bert Bodin sa...

Sven: Jo - Man kan nog betrakta dem som nördar.

Kattvakt [mmmmm] sa...

Häromåret var jag på en av Moderaternas årstämmor i mellansverige. Intressant, en man tillika egen företagare och bordsgrannen vid middagsbordet minns jag särskilt väl för han åt till skillnad mot alla andra bara Herbalife tomatsoppa. Han var så lycklig över att ha fått ett nytt liv efter ha gått ned 50 kg med hjälp lågkalorisopporna. Firman gick bra, han orkade jobba mer och dra in pengar så han fick råd att köpa sig sin drömbil, en Mercedes av dyraste modell.

Idag såg jag ett sevärt klipp i Aftonbladets webbtv om "Anders Borgs soppdiet". Med ens förstod jag varifrån Borg & Reinfeldt hämtat sin inspiration till nya stordåd.

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/partiprogrammet/article18497.ab

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Haha - Jo, hela regeringen är en enda tunn soppa.

Lasse Strömberg sa...

Lysande, Bert!

Bert Bodin sa...

Tack Lasse!

Kattvakt [mmmmm] sa...

Det är väl illa när ministrana i ett lands regering börjar trängas kring soppköken?