fredag, oktober 04, 2013

Fredag

En relativt lugn vecka på jobbet slutar med en klassisk fredag med snabba beslut; en inställd Kinaresa  på måndag på grund av visumkrångel och lite annat halvt panikartat.
Skönt att komma hem till lugnet. Ingen stugfärd idag. Dessutom middagsbefriad. Ett glas vin och nyheterna på TV.
Och då går jag ju igång igen.
Inga pengar till upprustning av usla E10. Istället blir det sänkt hastighet till 80 kilometer i timmen på den enda stora huvudleden från kusten och upp mot Kiruna. En pulsåder mot trakter som står för Sveriges rikedomar till stor del.
Norrbotniabanan kommer heller inte på fråga. Den är inte en bra investering enligt Trafikverket. Ur samhällsekonomisk synpunkt.
Jag häpnar. Och pulsen höjs.
Snart vill jag inte tillhöra Sverige. Och inte heller verkar Sverige tillhöra oss.
Glädje på hemvägen dock. En chockad talltita sitter och bligar på mig vid husväggen innanför grinden till gården. Den ser oskadd ut och jag tar upp den i min varma hand en stund.
Några minuter senare lättar jag på greppet och pippin flyger iväg med ett kvitter, till vinbärsbuskarna. Lämnar ett visitkort i min hand.
En liten symbolisk handling som kan gälla som en hälsning till centralmakten.
Skit på er!
*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Landet slutar norr om Järva Krog. Eller för vår del lite mer väster om det.

Suck säger jag....

Suzesan sa...

Ha ha det är ju det där så fort man SLAPPNAR av och njuter en sekund så är det direkt ett ret. Men kanske det är bra för att blodet ens ska cirkulera.

Jag lackar ur varje dag när jag går ut. Idag tillexempel. När jag VÄNDER blicken uppåt och då letar jag inte efter nåt "gudomligt" JAG vill HELST att det ska SE ut som DE sagt. Idag ville jag sätta mig ner på marken och gråta över det jag såg. Sen blev jag som de tre aporna. Ser inget hör inget och har inget sagt. Typ. Mest SER inget.

För vissa som "sänker oss alla nu" borde det gälla: "När man ljuger blir tungan svart och sen ramlar den ur munnen" så sa de gamle förr till barnen. Om man hade livlig fantasi. Ibland inbillar jag mig att de inne i TV:n hör mig när jag skriker SLUTA ljuga och håll käft" Funkar det tro??? -Dumburken-.

Vi måste kämpa att vilja tillhöra Sverige. Det är de som beslutar allt detta som INTE tycker om oss. Överhuvudtaget-. MEN DET BLIR JU ÖMSEsidigt till slut. Håller med SKIT på dem;) Men denna Annie Lööf. Hon måste ju bort. Hon är "livsfarlig" Retoriskt manipulativ. Makt är inte bra "för alla".

Kram
/Susanne