onsdag, oktober 30, 2013

Feltänkt

När jag ser Uppdrag granskning om sållandet av elever i privatägda friskolor, förundras jag över hur förespråkarna kan vara så skenheligt omedvetna över motiven för att starta dem.

Att så kallade riskkapitalbolag, ofta utlandsregistrerade, går in med kapital och investerar i vinstdrivande företag i offentlighetens tjänst, borde få var och en att dra öronen åt sig.

Annars är man nog inte att hänföra till den del av mänskligheten som befinner sig på den övre delen av intelligensskalan.

Stoppa svindlerierna!
Tänk till!

Och byt regering.


*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,




8 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

318 dagar kvar...!

Anonym sa...

Ja det som för en vanlig normalbegåvad människa är uppenbart från början ska väcka sån bestörtning är, om det inte vore så sorgligt, skrattretande. Konstigt att man känner sig uppgiven? /bettankax

Turtlan sa...

Jag har så otroligt svårt för att våra skattepengar ska gå till dylika bolag!!!
Tanken med att andra driver skolor är god men så totalt misslyckat i det stora.
Jag såg inte programmet. Blir så upprörd se sånt så jag valde istället ytligheten när en bonde letar fru i grannkanalen. Betedde mig liten som en struts och undvek allvaret i SVT kanalen.

Gokväller!

Knapsu sa...

Skenheliga. Ja!
Omedvetna. Nej.
Varenda människa (även politikerna) begriper ju att bolagen går in i skolsektorn för att tjäna så mycket pengar som möjligt så snabbt som möjligt, det ligger ju helt i linje med den förhärskande kvartalskapitalismen.
Politikerna må tala om valfrihet, men den enda valfrihet man ser är ju hur de stora företagen fritt får välja hur de vill plundra oss medborgare på våra pengar och gemensamma tillgångar.

Bert Bodin sa...

gunnar i vaplan: 317! ;-)

Bert Bodin sa...

bettankax: Som svar på din fråga: Nej.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Ja, du får väl skämmas då ett tag. För det är precis vad den rådande ideologin önskar; låt de stora massorna stoppa huvudet i sanden, så gör vi vad vi vill sedan.

;-)

Bert Bodin sa...

Knapsu: Med "skenheligt omedvetna" menar jag just det. De är alltså fullt medvetna, och som jag skrev till Turtlan här ovan, så vill de döva vanligt folk, så att de sedan kan göra som de vill.