söndag, oktober 20, 2013

Klädfenomen

Undrar hur många fåglar som fått sätta livet till för att förse alla oss med ett värmande och lätt plagg, som nu snart sitter på alla.

Tänker på den "lätta dunjackan". Rätt tunn. Men varm såhär på hösten, innan vintern sätter in på allvar. Och när den gör det kan man ha den under, som ett foder.

Till och med Godmorgon världen i SR P1 tog upp fenomenet idag.

För två veckor sedan var jag i Paris. Där var det i stort sett sommar, enligt mitt sätt att se det. 17-21 grader varmt. Jo - jag såg folk i shorts och t-shirt. Faktiskt. Men på var femte person satt  ... en lätt dunjacka. Paris såg ut som Luleå.

Själv har jag två stycken.
Minst.


*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag köpte en sån dunjacka förra vintern, nog bästa och mest välanvända jackan jag haft. Likt strutsen har jag kört huvet långt ner för att slippa ta ställning. Men synden straffar sig. Igår skulle jag införskaffas ny fleecetröja. "Köp två för 299" mötte mig på intersport. Genast började konsumenten i mitt huvud vakna och en röst frågade mig hur mycket micropartiklar två tröjor släpper ifrån sig. Ullfleece hade de
inte hört talas om i butiken. Inte någon annan butik heller. Hälsokostbutiken hade däremot en serie underställ som reflekterade den infraröda värmen. Jag blev ännu mer stressad och gick hem tomhänt. Tur att vinterkylan inte kommit än.
Allra vänligast hälsningar Lena

Bert Bodin sa...

Lena: Jag fixade till din kommentar, men råkade i hastigheten ta bort även mitt svar.

Men du har rätt. Fleece är inte oskyldigt. Ullfleece var det underligt att de inte hört talas om.

Jag köper endast underställ i godkänd merinoull. Lite dyrare, men bättre.

När det gäller dunjackor var det en del debatt om det härom året. Jag undrar om det blivit bättre. Men jag tror att de kända märkena inte vågar annat än att använda godkänt dun.