torsdag, oktober 24, 2013

Varifrån kommer de ...

.. alla dessa klavertramp. Eller klaverklampande. För det börja likna elefanthjordsstuket på alla galenskaper som pågår.

  • USA klampar på och gör bort sig ständigt och jämt. NSA-avlyssning. Tea-party. Vapendyrkan. Religiositet. Världens största humbug.
  • Den svenska polisen har mycket att svara för. Romregister. Interna hatsidor på FB. Värdegrund av kvalitet saknas.
  • Förfallet inom skolan, med friskolorna som bräckjärn.
Nä, hörni.... Nu måste vi börja förändra sakernas tillstånd. Vi kan väl börja med att byta regering, så fortsätter vi därifrån.

Fler förslag?


*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,



5 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer till fullo. Hög tid att byta regering.
Gemene man bör ta sitt ansvar och engagera sig. Girighet och korruption breder ut sig. Hjälper inte att förfasa sig hemma i soffan. Som man röstar får man ligga...
Inför många val har jag läst på och försökt lista ut vad lokalpolitiker tycker, tänker och står upp för. Strukit namn på listor och skrivit till andras. Känns ofta ensamt. Vad är det med folk?? /bettankax

Elisabet. sa...

Jag tror nog att många håller med dig, Bert.
Men en sak är iaf jag själv övertygad om - korruption har absolut inget med partifärg att göra -. Titta bara på hur det har sett ut i Göteborg! Det är ju klart visat att människor som röstar på (s) i nästa val kan rösta på (M) och tvärtom. Jag tror inte att moralen ändras nämvärt vid övergångar hit eller dit ,-)

Anonym sa...

Elisabet: där håller jag med dig fullt ut. Finns lika goda kålsupare i vilket parti som helst. Därför kan jag känna mig uppgiven. Samma skrot och korn överallt. Tala inte om hur det fungerar och ser ut inom sjukvården. Det enda jag tycker är sorgligt med att bli äldre är att jag förlorat alla illusioner och tilltro. Och nej, det var inte bättre förr. Jag hade bara större tilltro.. /bettankax

Bert Bodin sa...

Elisabet o bettankax: Jag börjar också bli uppgiven och undrar vilket parti som vågar stå upp för de saker jag värdesätter. Jag vill inte röstskolka, men vad det blir nästa höst står skrivet i stjärnorna. En sak är säker. Det blir inte borgerligt. Har aldrig varit. Men (S) har blivit så totalt menlöst så det har heller inte varit aktuellt på många val. (MP) och (V) återstår.

Som bettankax skriver, så undrar jag hur folk tänker.

Biggan sa...

Hjärtat är till vänster, ...pampar inom politiken finns så gott som i alla läger, men ett är då säkert för min del,...ordet solidaritet i sin rätta betydelse, att verkligen försöka leva efter likas värde mm gör att jag är helt enig med dig Bert. Finns bara V eller MP som har ideologier och ärligt uppsåt i sitt tänkande .
Var och en salig på sin ro, men jag brukar naivt ha en tanke för mig sjävl---Jesus---han var väl förebilden för en god socialist, eller....nu har jag slängt ut en brandfackla. Men även rent biologiskt är mitt hjärta på vänster sida av kroppen!