fredag, november 08, 2013

Centralperspektiv

 - Vi har haft en kall natt med minusgrader ända ner i Målilla, som haft minus 1 grad och i Norrland har det varit flera minusgrader.
Sa SMHI på morgonen

Vi!???

Här har det varit plusgrader hela natten.
Men myten måste ju hållas vid liv.

*****

8 kommentarer:

Anonym sa...

Här också, mitt i landet. Man kan inte lita på siare, kristallkulan kanske behöver dammas av.

Kattvakt sa...

Vägar bortom Förbifart Stockholm behövs inte i Reinfeldts Sverige. Är SMHI's missvisande rapporter tidiga tecken på bristande politisk kontakt med verkligheten?

"... E10 mellan Kiruna och Gällivare bedöms vara så pass farlig att ambulanser stoppas från att köra sträckan. På sjukhuset i Kiruna befarar man nu att den dåligt underhållna vägen kan utgöra en fara för både ambulansförares och patienters liv i vinter. "
DN

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Det jag reagerar över är att "vi" och "hela landet" = Stockholm och lite till.
Horisonten är snäv, om man säger så. Och just i det här fallet berättades det ju om det väder som varit. Det borde väl ändå SMHI kunna ännu bättre än att förutsäga det.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Det enda som motiverar förbifart Stockholm är väl att man lätt kan smita förbi, om man skulle ha vägarna ditåt.

E10:an är ett sorgligt kapitel som ingen vill satsa på. Ändå är det den enda vägen, i stort sett, som servar Gällivare och Kiruna, två av Sveriges mest bidragande kommuner. Härom dagen var all trafik avstängd på en sträcka på grund av dålig halkbekämpning. Det är bedrövligt! Inget annat än bedrövligt. Staten borde skämmas ögonen ur sig, som inte kan satsa på infrastrukturen i det län som har den näst största bruttonationalprodukten per capita i Sverige. Plundringen fortgår.

Kattvakt sa...

Men tågen går väl fortfarande?

Bert Bodin sa...

Det haltar betänkligt även på den fronten.

Kattvakt sa...

Håller statsmakterna på att avknoppa (isolera) norrbotten från övriga Sverige? En politisk strategi inför en tänkbar separation.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Där har Sverige mycket att förlora.