tisdag, november 12, 2013

Jag vill lyfta fram . . .

. . en av kommentarerna till mitt förra inlägg om regeringens Stockholmssatsning.

Motorvägssatsningen "Förbifart Stockholm" ca 27 miljarder och nu mera tunnelbana (och byggande av bostäder) för 26 miljarder. För de pengarna hade vi fått två Norrbottniabanor! 
Kalkylen för Norrbottniabanan visar att det är det enskilda järnvägsprojekt av alla som uppvisar den klart största samhällsnyttan.
Lite skrattretande att läsa om hur regeringen vill öka exporten från Norrland samtidigt som alla satsningar på infrastruktur sker i Stockholm och rent patetiskt av regeringen att tala om hur en utbyggnad av tunnelbanan stärker Sveriges konkurrenskraft!
Den här regeringen är ju helt sanslös! 

Det är Knapsu som på ett bra sätt kompletterar min text.

*****

6 kommentarer:

Kattvakt (mmmmm) sa...

Det är väl så att Reinfeldt räknar på ex.frun Filippas vis och ser till att kosingen hamnar i rätta fickor? Nu med eldunderstöd av skilsmässoorsaken tillika sin tjänstlediga presschef Roberta Ahlenius. Tänk bara på med vilken frenesi hon försvarade sin husse.
http://www.resume.se/nyheter/media/2013/11/11/jag-ska-skara-ballarna-av-radiotjanst/

Knapsu sa...

Var är skandalrubrikerna om Ahlenius uttalande?
Nä just ja, hon är ju ingen sosse!

Kattvakt sa...

Radiotjänst är väl nåt uppe i Kiruna med storsatagupp längs vägen?

Bert Bodin sa...

Knapsu: Det har jag missat. Berätta!

Knapsu sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=5701068

"Att statsrådsberedningen var missnöjd med att Ekot anklagat statsminister Fredrik Reinfeldt för licensskolk framgick redan i Ekots rapportering. Men att statsministerns presschef, sannolikt Sveriges mäktigaste presskontakt, hävdade att hon skulle mörda tjänstemännen på Radiotjänst och ”skära ballarna av dem” för det de sagt i Ekot. Det berättade aldrig redaktionen."

Bert Bodin sa...

Knapsu: Aha - Jag tänkte på helt fel Ahlenius.