torsdag, december 19, 2013

Det tuffar på

Dagarna fylls av arbete. Från morgon till kväll. En kämpig vecka med förväntade problem. Vi har nämligen bytt telefonsystem på jobbet.
 -  Va'er'e'me're'rå, frågar du.
Jo det ska jag tala om. En mer telefonintensiv arbetsplats har jag svårt att tänka mig. Normalt ringer det i ett. Ibland någon sällsynt paus, men mest pumpar linjerna röda. Vi är beroende av goda förbindelser.

Därför valde vi den här veckan för bytet. Veckan före jul är normalt en lugn vecka på en affärsreseavdelning.

Bytet gick ju inte smärtfritt, precis. Det hade väl ingen trott. I nästan ett dygn var vi utan förbindelse med kunderna. Tekniken svek.
 - Omskuren mot avvärlden, som nån uttryckte det.
Nervositet och stresskänslor. Telefonapparater som vi inte är vana vid. Knappar vi aldrig sett och än mindre vet vad de ska användas till. I teorin, kanske. Men inte i praktiken.

När trafiken så småningom smög igång kunde man till exempel höra:
 - Hjälp. Det ringer. Var ska jag trycka?

Vi får hoppas att julfriden bland våra kunder har lagt sig och att fredagen blir lugn. Fredagar brukar annars vara våra stressigaste.

---

För det var ju det där med den privata julförberedelsen också. Eller blotet! Det ska ju ätas.

Jag gillar jul. Skulle sakna den om den inte fanns. Inte för att jag tror på de där sagorna om Jesus och andra fantasier och fantasterier. Men jag tror att alla behöver det här avbrottet. Bryta sina vanor, så här mitt i mörkaste vintern. (Och mörkt är det. Knappt någon snö. Regn och blask, slibb och slask.)

Men den innebär ju en del jobb på kvällarna också. Idag har vi julhandlat. Utmärkt idé. Vi lyckades pricka in en kväll, som inte många andra hade lyckats inmuta. Så nu finns allt för julen hemma.

Hittade till och med en okokt skinka. Jösses vilken lycka. Förstår inte varför man ska köpa färdiga skinkor "bara att griljera". (Förbannade amatörer, skulle jag vilja säga, när jag ser skinkkylarna svämma över av färdigmat.) Ekologisk var den också. Givetvis.

I den stilen fortsatte inköpsrundan. Mycket ekologiskt blev det. Dessutom norrbottensproducerat förstås. Så långt det överhuvudtaget är möjligt. Och det är faktiskt långt. Nu är kylen fylld.

Julen kan börja.

*****

2 kommentarer:

Kattvakt sa...

Isch ja, snart är det jul igen. Varför ingen äter julskinka kring skidbackarna i Kronplatz framgår av den här bilden Finns bättre käk mer närodlat.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Det går att finna alternativ. Skrämmande bild.