fredag, februari 21, 2014

Äntligen

Vintern har börjat på allvar. Skidsäsongen är här. Och vi har dragit utomlands för att njuta den. Hemma i Luleå finns ju knappt någon snö. Inget att hänga i granen i alla fall. 

Men här hänger den i både tallar, granar och eventuella småskrämda björkar. I mängd. 

Vi befinner oss som sagt utomlands. Nämligen i Levi. Här finns vår närmaste alpby. 35 mil hemifrån. Ett fantastiskt ställe.

En viss nervositet har funnits inför årets premiär. Efter vår olycka för snart ett och ett halvt år sedan, har vi inte riktigt varit säkra på hur Benke skulle klara att åka utförsåkning. Mentalt har han jobbat med att ställa in psyket på hur det ska kännas. Nu kan vi båda konstatera att det efter ett par inledande åk var full fart i branterna. Både de snälla och de riktigt utmanande.

Äntligen!

Och ni sörlänningar kan ha er vår. Skicka inte hit den.


Benke såg man inte till så lätt

Men där står han.

*****

4 kommentarer:

Kattvakt sa...

Var där för några år sedan. Praktfull natur och finnarna kan verkligen det där med att hantera turister, i toppklass. God mat och jag sov gott, Femstjärnigt i allt förutom att under dagarna tyckte jag det for runt väl många bullrande snöskotrar kors & tvärs. Men det var då det. Hopas bara att det inte påverkade den finska sisun negativt så de skulle komma förlora alla framtida sportkamper mot Sverige. De finska skolorna är i vart fall än idag bättre.

Kersti sa...

Å det ser ljuvligt ut. Skulle gärna ha lite av den varan, snö alltså. Speciellt som vi snart kommer att kunna njuta av vår nya murspis. Ta det lugnt i backarna och njut av vintern.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Visst är finnarna imponerande skickliga på detta område. Och jag gillar inte heller skotrar, men måste säga att jag inte störts.Trafiken är ju betydligt mer reglerad än i Sverige, trots allt.

Bert Bodin sa...

Kersti: Jo, jag njuter. Imorgon, söndag bär det av hemåt till luleslasket igen. Så fort det kommer snö blir det plusgrader en dag senare.