söndag, februari 16, 2014

Eftertanke

Gamla käpphästar är bra att ta till ibland. När det börjar knipa. Och just nu verkar det göra det för vår högeerregering. populariteten sjunker. Avståndet till oppositionen ökar och man börjar inse att en majoritet av svenska folket faktiskt vill bidra till allas vårt gemensamma välstånd.

Så nu vill vår finansminister minsann berätta att han vill höja skattetrycket!

Det kommer fram i den intervju som Ekot gjorde med honom på lördagen. Han vill öka priset på en vinare med ett par kronor. Tobak och cigaretter ska också bli dyrare. Kända kassakor för staten, oavsett regeringens färg.

Jag har ett tips till ytterligare kosing till statskassan. Inför en rejäl sockerskatt! Höj läskflaskorna med några hundra procent. Godis likaså. Under en övergångstid skulle det ge ett rejält tillskott. Och på längre sikt, när konsumtionen av dessa varor gått ner, kommer effekterna på folkhälsan, som ytterligare påspädning på vårt välstånd.

*****

1 kommentar:

Kattvakt sa...

Har ytterligare förslag för att vända den kärva trenden. Stoppa all vindkraftsutbyggnad och riv de kvarvarande - PRONTO!
Det för att markera en kursändring i oginheten. Undrar bara om det hjälper trovärdigheten hos [c]?
För att minska CO2-utsläppen (genom minskad transportvikt), bromsa fetmaepidemin och den tilltagande sockerrelaterade ohälsan. Förbjud användandet av socker där det inte behövs och ersätt det istället med EU-godkända Stevia som är 300 ggr sötare utan kalorier.

I mitt köksskåp har jag blåbärssylt med stevia och inga konstiga tillsatser. Jag har aldrig förr smakat mer välsmakande sylt och det är väl smaken vi i första hand är ute efter? Vitt té med persikosmak och steviasötad smakar alldeles utmärkt.

Den danska läkemedelsindustrin är ständigt på jakt efter nya vägar. Bryggerijättarna Carlsberg och Tuborg minskade vikten på sina ölflaskor genom att istället göra dem i plast där ett glasskikt förångades på insidan för att inte påverka ölsmaken. Plötsligt vägde en back massor mycket mindre och trots innehållet i varje flaska från 33cl ökades med 5cl till 38cl. Bryggeribilens last vägde mindre och på så sätt minskades bränsleförbrukningen.