tisdag, februari 11, 2014

Kvalitet

Hör i de finska TV-nyheterna att svenska riksdagsmän som tjänar ca 60000 kronor i månaden, ofta har flera andra jobb på sidan om. Var femte folkvald tjänar mer än 100000 extra per år.

Staffan Anger (m) skrapar ihop 1,2 miljoner förutom sin lön.

Min undran: Var lägger han mest jobb? På det som betalas av mig, eller på det som ger mer pengar.

*****

4 kommentarer:

Kattvakt sa...

Tänker du på den här i egna ögon högt värdefulle herrn så gör han ju inga fel när han under riksdagsåret varje vecka tillbringar minst 40 timmar i riksdagen för att få gehör för sina ekonomiska intressen. Var och en är ju sin egen lyckas smed heter det ju.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Han kanske inte gör några "fel". Men har svenska röstningsberättigade "anställt" honom som riksdagsman, bör han ägna sig åt det på heltid. Jag går inte på det där att "man kan jobba väldigt mycket". Kvaliteten måste bli lidande.

Det är inte underligt att det ser lite tomt ut i bänkarna i Riksdagen emellanåt. Men så blir det därefter också.

Knapsu sa...

Men han jobbar ju inte alls, han Anger, han sitter ju bara.
Sitter av några styrelsemöten per år och sedan sitter han och nöter byxbaken i riksdagsbänken medan han gnäller över alla bortskämda arbetare,lata arbetslösa och simulerande sjukskrivna.

Bert Bodin sa...

Knapsu: Och delvis avlönad av den offentliga sektorn, som han säkert vill avskaffa. De är lite personlighetskluvna de där m:arna. Eller hur?