fredag, februari 07, 2014

Ostughelg

Haifa, Maputo, Berlin, Tampa, Västerås, Gällivare, Sundsvall, Tampere, Rom och, förstås Stockholm, är några av de platser som virrat förbi i min hjärna och i min vardag idag. Visumfrågor, datafrågor, AAS-frågor, ASCS-frågor, AQC-frågor, möten, och stress. Och övertid. Visserligen bara en halvtimme, men ändå. Mer regel än undantag den senaste tiden.

Tänkt var att åka till Kåbdalis för en massa skidåkning. Det mesta var förberett. Till och med boende. Men av en slump (tack Facebook) fick jag veta att det just denna helg skulle vara motortävlingar i samma ort. Motor betyder i detta fall mest snöskoter (ett av mina verkliga hatobjekt), men faktiskt även biltävling.

Och de får väl hålla på med sitt. Även om jag tycker det är huvudlöst i en värld av klimatförändringar.

Men det var värre än så. De skulle hålla på med sina intressen i skidbacken!!! Hur kan en skidanläggning gå med på något sådant?

Jodå - Så var det. Två av de bästa nedfarterna skulle spärras av för skidåkning. För där skulle minsann extremsportas med skotrar och bilar. Det verkade så huvudlöst att jag inte trodde det var sant.

Men det bekräftades. Och jag mejlade stuguthyraren med en from förhoppning om att få avboka. Med kort varsel. Det medges. Men, men ...

Det kom ett vänligt mejl som svar på min begäran.
"Jag förstår din besvikelse. Har avbokat ditt boende och betalar tillbaka din hyra på ditt kort".

Tack för det.

Så vi blir hemma i stan i helgen. Åker inte ens ut till stugan, då vädret inte ska vara det mest uppmuntrande. Det var också längesedan vi var i stan en helg, så det kan ha sin tjusning.

Vi får väl uppsöka någon trevlig restaurang imorgon kväll. Här finns ju en del nytt, ja faktiskt mer nytt än på länge, att utforska.


*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Låter som ett klokt beslut! Här i länet härjar det rally för fullt. Visserligen märker man inte värst mycket av det mer än på radion. Rally för hela slanten på P4 här. Hur ointressant som helst höra om specialsträckor och motorbuller.

Näe, bilsport ogillas här!

Ha en trevlig helg i staden. Man kan ju vara "turist" i sin egen stad :-)

Trevlig helg!

Bert Bodin sa...

Turtlan: De kunde väl åtminstone hålla sig på sina egna lekplatser. Jag kan inte låta bli att tänka på vilken besvikelse det hade varit att komma dit (16 mil enkel väg) och finna att den mest centrala och viktigaste nerfarten avspärrad. Det vore reklamation direkt från mitt håll. Eller stämning kanske.... Mina advokater kommer att höra av sig.