söndag, mars 23, 2014

Svar 0

- Hur många gånger har man inte suttit med mobiltelefonen och försökt skriva ett SMS eller ringa ett samtal i bilen trots att trafiken är intensiv, frågar Rapports reporter i USA retoriskt, med anledning av att det nu finns ett lagförslag om att likställa mobilfibbel med rattfylla i landet.
 
Hur många gånger??
Det kan jag svara på för egen del.
Noll!
 
Man är väl intelligent.
 
*****

9 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig där, skulle aldrig falla mig in att syssla med detta under bilkörningen. Vill man ta livet av sig får man väl köra in i en bergvägg, inte riskera att andra oskyldiga följer med av bara farten.

Allmycke sa...

Det är nog himla mycket micklande för att skicka ett sms med bägge händer fria, så inte lär jag göra det när jag kör bil!

Bert Bodin sa...

Det där är något som jag för mitt liv inte kan begripa. Men jag har väl varit med om tillräckligt mycket här i livet, för att känna till hur snabbt en trafiksituation kan uppstå.

Bert Bodin sa...

Allmycke: Inte ens med en hand.

Anonym sa...

Varför inte lag som förbjuder mobilmicklande vid bilkörning? Vad är det som är så backwards med
det? Förstår inte. Förstår inte ... förstår ej ... berätta ...

Bert Bodin sa...

Nej, Anonym (Vilket konstigt namn du har, förresten.)! Det förstår inte jag heller. Det finns ju förstås en bleksiktig variant som säger att man får fibbla med mobilen BARA DET INTE INVERKAR MENLIGT PÅ KÖRNINGEN.

Det är så dumt att det måste komma från någon expert.
Eller från en svag regering.

Byt!

Suzesan sa...

MEN jag begriper inte HUR någon ens kan skriva sms när de kör bil. Tycker det är "störigt nog" att svara. Så det gör jag inte utan-handsfree. - Tycker inte om att tala i mobil alls egentligen. Jag har hört att det finns dem som tittar på film när de kär bil och buss och och...JAG tycker det är så korkat att köra bil med en hand eller ingen och inte ha focus på vägen så ja...stopp! Åkte lastbil till Danmark härförleden och en GPS tar rätt mycket uppmärksamhet den med även om den "Talar". Vår GPS var upprörd då vi inte talade om för den att vi skulle åka båt så den sa -VÄND genast- Kanske den trodde vi skulle köra ner i vattnet :)

Kram
/Susanne

Bert Bodin sa...

Susanne: Ja - Det där med GPS är ju en annan historia. Det värsta är att folk behärskar snart inte att läsa en karta på egen hand. Det finns till och med fjällvandrare som tror att de kan förlita sig på GPS i vildmarken.

Vi har verkligen fjärmat oss från verkligheten.

Suzesan sa...

JAG JAG vet. Alltså jag höll på att skratta ihjäl mig av rösten. VÄND genast. Folk kommer gå vilse och inte bara enligt vanliga kartan utan mentalt. Men men men med det följer "lathet och dumhet" OCH då har ju DE fritt spelrum att göra som de vill DE som bestämmer. Vänd blicken uppåt och tänk är mitt råd. Folk går ju bara och stirrar ner i sina mobiler och blir "hypnotiserade" Jag vill säga VAKNA! Jag skulle kunna säga mer MEN jag "vågar inte" så att säga. VAKNA TÄNK medmänniskor och så säger jag DET är nästan försent.

Kram
/Susanne